HomeBoganmeldelser 10 kameler for Ameera af Zahra Pedersen

10 kameler for Ameera af Zahra Pedersen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

På jagt efter kærligheden

10 kameler for Ameera er skrevet af Zahra Pedersen. Zahra er uddannet journalist, datter af dansk imam og har i en årrække boet i London. Zahra er journalist, livsstilscoach for muslimske kvinder, skribent, podcast- og tv-vært.

Fra bogens bagside:

Ameera har bare styr på sit liv. Hun har fået drømmejobbet på et af Londons eksklusive reklamebureauer og færdes hjemmevant i både sneakers og stiletter. Hendes kæmpestore arabiske familie og vennekreds har desuden påpeget, at hun både er køn, god til børn, høflig og i stand til at konversere potentielle svigerforældre på arabisk, så hvorfor er hun ikke blevet gift endnu?

Faretruende tæt på de – i etniske kredse – så frygtede tredive år og en ydmygende skæbne som evig pebermø, beslutter Ameera sig for at gøre noget ved sagen. Men hvad gør man, når visse mandstyper hænger én langt ud af halsen? Kan speeddating eller en magisk, muslimsk dating app løse det presserende problem, og hvad skal hun egentlig stille op med den søde cheesecake-fyr på den lokale café? Ameera giver sig selv et år til at finde en mand, koste hvad det koste vil.

Bedømmelsen:

10 kameler for Ameera er underholdende, tankevækkende og – på nogle punkter – også lærerig. Her får vi en skøn snert af kulturironi serveret på en meget forfriskende måde. Zahra indleder bogen med en liste over hendes meget forskellige erfaringer i datinglivet og det er blandt andet her man finder den skønne Bridget Jones stil.

Bogen er skrevet i et skønt og flydende sprog, der sammen med de korte kapitler driver læseren frem i fortællingen. Zahra Pedersen udviser en glimrende evne til at formidle sit stof og sit ønske om at beskrive datingliv og kultursammenstød.

Det er ikke alt her i livet der ender som vi havde forventet, og netop dette har givet Zahra lyst til at nedbryde tabuet om, hvem den moderne, muslimske kvinde er – langt væk fra mediernes billede. I den henseende fungerer London glimrende som ramme for fortællingen, med sit altid pulserende liv.

Personligt havde jeg nok forventet, at Ameeras familie pressede hende langt mere end bogen gav udtryk for. Dermed oplevede jeg ikke den store konflikt mellem muslimske og vestlige værdier – men det kan selvfølgelig også være det, der var hele pointen.

Til tider kammer fortællingen lidt over, og klicheer kommer til at fylde alt for meget. Det giver en grad af forudsigelighed over bogen – men det er nu alligevel en charmerende og romantisk fortælling.

10 kameler for Ameera

Forfatter: Zahra Pedersen

Udgivet: 2021
Forlag: Have
Sidetal: 280

Leave a Reply