HomeBoganmeldelser Antikaos af Johan Ottosen (Mirren Bank #)

Antikaos af Johan Ottosen (Mirren Bank #)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Det endelige opgør

Antikaos er sidste bind i Johan Ottosens fantastiske Mirren Bank serie. På bloggen er tidligere anmeldt Stenens tid og Apokalypsens engle. Det anbefales stærkt at du starter med bind 1, da det elleres vil være meget svært at følge med i de efterfølgende bind.

Forlagets beskrivelse:

Iran har angrebet NATO og USAs præsident Cahill gør klar til at anvende atomvåben mod Iran. Samtidig ser Rusland sit snit til at udvide sit territorium.

Under dække af at være en investeringsbank opdager vores hemmelige efterretningstjeneste i København, Mirrin Bank, at Iran i det skjulte har produceret 200 højteknologiske atomsprænghoveder og er således en de facto atommagt. Angriber præsident Cahill Iran risikerer verden en altødelæggende atomvinter.

Vores Team i Mirrin Bank finder yderligere ud af, at en langt værre spiller, The Church, står bag og trækker i trådene, for at udleve en altødelæggende religiøs vision. The Church tæller mere end 100 millioner medlemmer verden over og råder over en skyggehær som har infiltreret stort set alle vestlige demokratier.

Antikaos er den afsluttende del Mirrin Bank-trilogien.

Bedømmelsen:

Antikaos er endnu et hæsblæsende og dramatisk bind i Mirren Bank trilogien. Man skal ikke alle steder have den mest realistiske sans med, for det er imponerende som karaktererne tilknyttet Mirren Bank alle kan agere, og de tekniske muligheder der konstant er til rådighed. Men det gør slet ikke noget, når man som læser fanges at historien som en amerikansk actionthriller på det store lærred.

Mirren Bank forsøger stadig at redde verden, men tiden er ved at løbe ud. De er oppe mod en stærk fjende, der ikke kun er meget udspekuleret, men også har tilhængere overalt på kloden. Deres religiøse fanatisme og drøm om udødeliggørelse, gør dem til meget farlige mennesker. Det er endnu mere skræmmende, fordi man ved at religiøs fanatisme findes i virkeligheden, og det medvirker til at hæve bogens spændingsniveau.

Lammelsen af al elektronik i dele af verden er et rigtigt spændende islæt. Både i behandlingen af hvordan det kan lamme et land, men også hvilke skræmmende konsekvenser det kan få. Hvis der samtidigt plantes falske spor, så kan en atomkrig hurtigt blive en realitet. Hvis ikke de forskellige lande samarbejder, så kan det ende med en reel udslettelse.

Bogen byder på mere af journalist Kurt Østergaard, og det er noget jeg efterlyste i første bind. Han er en meget fascinerende karakter, og hans jagt er både yderst farefuld og velbeskrevet. Der er mange farer han skal overvinde for at nå sit mål – det der kan redde verden fra at gå under. Hvad han ender med at finde, er langt mere end han havde forventet.

I Mirren Bank trilogien får du en politisk thriller, der indeholder mange realistiske (og skræmmende) scenarier. Der er absolut ikke lagt låg på spændingen, der løbende udvikler sig mere og mere vildt. Bogens tempo er hele tiden i top, så man skal følge grundigt med. Det har været et skønt gensyn med de tilbagevendende karakterer, og et friskt pust med nye aktører. En meget tilfredsstilende afslutning på Mirren Bank trilogien. Jeg er spændt på, hvad vi ser fra Johan Ottosens hånd i fremtiden. Jeg vil i hvert fald stå forrest i køen af læsere.

Antikaos

Forfatter: Johan Ottosen

Udgivet: 2019
Forlag:  Bukefalos Publishing
Sidetal: 544

Leave a Reply