HomeBoganmeldelser Babyblues af Estrid Dyekjær (Kvotekvinde #2)

Babyblues af Estrid Dyekjær (Kvotekvinde #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Den svære balance

Babyblues er andet bind i Estrid Dyekjærs Kvotekvinde-trilogi. Du kan læse min anmeldelse af trilogiens første bind, Kvotekvinde, her.

Estrid Dyekjær debuterede i 2019 med To Liv, der blev efterfulgt af Andres Liv.

Forlagets beskrivelse:

Anja har en ny plan!

Hun er flyttet ind hos Aksel og der er masser af tid til både forelskelse og gør-det-selv projekter i det gamle hus. Hun skal bare lige afslutte et par ting på jobbet, og så er hun klar!

Men ikke alt går som ventet, og da to bliver til tre, skal hun igen justere alle planer. Kærlighed er en svær størrelse, når den skal deles med flere. Og mødet med moderskab, svigerforældre og hverdagen på barsel er ikke den eneste udfordring.

Anja skal finde ud af at leve i sin nye rolle og samtidig ikke miste sig selv. For i baghovedet buldrer karrieretoget videre og frygten for, at det kører uden hende, vokser dag for dag.

Bedømmelsen:

Babyblues er en flot opfølgning på Kvotekvinde. Og ligesom i Kvotekvinde er det et meget samfundsrelevant emne Estrid har valgt at tage udgangspunkt i. Hvordan finder man den rigtigt work-life balance i en verden, hvor man både vil være den perfekte mor, den perfekte kæreste og den perfekte ansatte? Og hvordan navigerer man i en verden, hvor mange pludseligt forventer at man slapper af.  Selvom man føler at arbejdet flytter sig, uden man er der til at flytte med?

Anja er helt afklaret: selvom hun måske kort ville blive isoleret fra sit tidligere liv, så er ambitionen helt sikkert at komme tilbage på jobbet og fortsætte karrieresporet.

”Et år! Det er jo megalang tid! Hvis jeg er væk et helt år, så er min karriere da en saga blot”

Vi kender det jo alle sammen: vi skal bare lige have styr på det og det (og det), og så kører alt på skinner efter vores fantastisk udtænkte planer. Desværre har livet det altså med at komme på tværs af selv de bedste planer – og det må man sige det også gør for Anja. Selvom man ofte tænker, at nu kan der vist ikke komme mere rod og flere forhindringer på bane, ja – så sker der netop det.

I Kvotekvinde var man ikke efterladt i tvivl om, at Anja ikke ligefrem havde det bedste forhold til sin tvillingebror, men nu får hun løsnet op for forholdet, og sammen får de også endeligt konfronteret deres mor. Det var et godt valg at følge op på den del af historien, og måske har Anja nu fået flere brikker til puslespillet om, hvorfor hun ofte har svært ved at tage fat i de reelle problemer.

Babyblues er god læsning. Et let læst sprog, god humor og masser på hjerte skjult i en genkendelig hverdagsfortælling

Babyblues

Forfatter: Estrid Dyekjær

Udgivet: 2022
Forlag: Byens Forlag
Sidetal: 280

Leave a Reply