HomeBoganmeldelser Biografen ved havet af Holly Hepburn (Biografen ved havet #1)

Biografen ved havet af Holly Hepburn (Biografen ved havet #1)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Nogle ting er værd at kæmpe for

Biografen ved havet er skrevet af Holly Hepburn, der er kendt for sine skønne og charmerende bøger (og så bor hun sammen med sin kat 🙂 ). 15. februar udkom ikke mindre end fire af hendes bøger i hendes anden serie om ”Den lille genbrugsbutik

Forlagets beskrivelse:

Ved Cornwalls kyst ligger en skøn lille art deco-biograf lige ved vandet. Populariteten er desværre dalende, og det eneste trækplaster er efterhånden Ferrelli’s, iskiosken i foyeren, som er kendt for at lave den bedste gelato i miles omkreds.

Da Ferdie, ejeren af Ferrelli’s, brækker benet, rejser hans barnebarn Gina fra London for at hjælpe til. Hun er fast besluttet på at friske stedet op og få mere filmmagi til byen. Sammen med en lokal renoveringsekspert, Ben, går hun i gang med det store arbejde. Men pludselig er stedets fremtid truet af en grådig byggespekulant. Kan Gina nå at redde biografen, før det er for sent?

Bedømmelsen:

Biografen ved havet er en ægte feel-good bog. Den byder på humor, varme, kampe, problemer og lidt skøn romantik. Det hele placeret i Cornwalls smukke rammer – i en lille by så skønt beskrevet, at man som læser straks føler sig hjemme. Generelt var Hollys beskrivelser så levende, at jeg kunne se biografen i sin storhedstid – og hvordan Gina ser den i dag. Det var nemt at sætte sig ind i hendes ønske om at føre biografen tilbage til sin storhedstid.

Bogen byder på en masse skønne karakterer. Gina var fuld af beslutsomhed og passion – og et meget imponerende organisationstalent. Den hjælpsomme (og lidt nørdede) ven, Ben, der udstråler en skøn charme. Ginas typisk italienske bedsteforældre, Carrie og hendes vintagebutik og alle de andre, der hurtigt bakkede op om projektet.

Bogen er delt op i fire dele, og hver del introducerer læseren for en gammel film. De byder på en del referencer, så det er nok en fordel hvis man har set disse film (selvom det ikke er bydende nødvendigt). I forbindelse med hver film byder Gina på en ny issmag og en cocktail – glimrende idé for at tiltrække nye og gamle biografgængere. De is lød altså bare så lækre, at jeg gerne spiste dem alle 🙂

Bogen byder selvfølgeligt også på en del udfordringer, og Gina må kæmpe mod både byrådet og en grådig spekulant. Men Gina nægter at give op! Hun har sin beslutsomhed, de venskaber byen byder på – og så er der jo lige Ben. Måske er det faktisk her hun hører til?

En charmerende og skøn bog om ikke at give op, kæmpe for det man tror på, familiebånd og nye venskaber.

Biografen ved havet

Forfatter: Holly Hepburn

Oversætter: L.W. Leisner
Udgivet: 2023
Sidetal: 300

Leave a Reply