HomeBoganmeldelser Bjørnen sover af Emelie Schepp (Jana Berzelius #7)

Bjørnen sover af Emelie Schepp (Jana Berzelius #7)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Hvor langt vil du gå?

Bjørnen sover er Emilie Schepps syvende bind i serien om Jana Berzelius. Her står Jana over for en nervepirrende mordsag, som tager uventede drejninger. Samtidig får hun stadig sværere ved at skjule, hvor hun kommer fra, og hvem hun egentlig er.

I bunden af indlægget kan du finde en liste over seriens tidligere bind, hvoraf jeg tidligere har anmeldt Fars dreng og Ni liv.

Forlagets beskrivelse:

I udkanten af fordragelige Norrköping findes en mand brutalt myrdet i sit eget hjem. Ved liget finder man en bamse. Tøjdyret peger kriminalkommissær Henrik Levin og kriminalinspektør Mia Bolander i retning mod Filippa Falk, en tidligere politibetjent, der lever under identitetsbeskyttelse. Hun hjemsøges af en frygtelig tragedie og er den eneste, der kan kobles til gerningsmanden. Men har hun virkelig tænkt sig at hjælpe politiet med at opklare sagen?

Anklageren Jana Berzelius forsøger også at opspore morderen, men hendes mørke fortid haler ind på hende, og hun vil tage alle midler i brug for at beskytte den mand, hun elsker. Han har opdaget, at hun har en hemmelighed, og er fast besluttet på at føre sandheden frem i lyset. Koste hvad det vil.

Bedømmelsen:

Bjørnen sover et endnu en fantastisk bog fra Emilie Schepp. Det er en spændende og velskrevet krimi, der byder på et fascinerende plot og et flot flydende sprog. Temaet placerer læserne midt i et vigtigt, socialt problem, og det giver bogen en hjerteskærende kulisse.

Bogens karakterer har virkeligt udviklet sig siden den første bog. Emilie har dog på flot vis formået at bevare deres unikke personligheder og træk, og det er flot efter så mange bøger. I Ni liv følte jeg lidt, at plottet stod stille, og at for meget af bogen kredsede om Jana. I Bjørnen sover føltes det mere ligeligt fordelt, og hovedfokus er på krimiens forventede efterforskning.

Spænding, intriger, miljø- og karakterbeskrivelser: alle er de meget velbeskrevne og detaljerede. Det er netop en af Emilies forcer, og på denne måde holder hun læseren fanget fra første side. At mysteriet får lov til at stå på egne ben, er virkeligt med til at hæve bogens niveau. Og så giver Janas specielle og voldelige baggrund det lille ekstra tvist.

Jeg er dog en smule splittet: på den ene side føler jeg, at historien om Jana måske har været trukket ud længe nok. På den anden side kan jeg slet ikke få nok. Jeg fornemmer dog, at historien snart er klar til at blive afdækket, og at serien om Jana dermed snart nærmer sig sin naturlige afslutning.

Alt i alt endnu et flot bind i serien.

Bjørnen sover

Forfatter: Emelie Schepp

Oversætter: Charlotte A.E. Glahn
Udgivet: 2022
Sidetal: 312
Seriens rækkefølge:

1. Mærket for livet

2. Hvide spor

3. Ondt blod

4. Fars dreng

5. Mester Jakob

6. Ni liv

 

Leave a Reply