HomeBoganmeldelser Blodoffer af Jesper Marcussen

Blodoffer af Jesper Marcussen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

En skjult verden

Blodoffer er andet selvstændige bind i Jesper Marcussens Wildenbruch serie. Jesper debuterede i 2019 med seriens første bind: Toplitzgåden. Jesper Marcussen arbejder til dagligt som bibliotekar (og præcis derfor lykkedes det ham at få fingre i nogle af verdens mest myteomspundne tekster).

Fra bogens bagside:

En kostskole på en ø i marsken … En lurende ondskab …

En sen aften ankommer kriminalkommissær Petra Wolf til kostskolen Katrinheim for at undersøge den 17-årige Lea Rabens forsvinding. På gerningsstedet findes blodspor fra pigen, men også blodigt DNA fra en anden elev, som forsvandt på samme skole 25 år tidligere. Blandt skolens elever siges det, at denne elev, Benedicte Braun, går igen ved nattetide som Den Røde Dame.

Samtidig, i Berlin, overværer den danske journalist Thomas Berg og hans ven David Wagner en spiritistisk seance. En foruroligende hændelse under seancen får dem til at pakke bilen og køre mod kostskolen.

Sammen med Petra må de konfrontere den ondskab, som findes på stedet, og finde svaret på spørgsmålet: Hvad skete der den aften, da Lea Raben forsvandt?

Blodoffer er andet selvstændige bind i serien om journalisten Thomas Berg og den excentriske millionær David Wagner.

Bedømmelsen

Blodoffer er en glimrende efterfølger til Toplizgåden. Bogen byder på et godt sammensat og velskrevet plot, der løbende byder på overraskende drejninger. På intet tidspunkt er Jesper sprunget over hvor gærdet er lavest – nej, her er samtlige spor velgennemtænkte og knaldgodt udtænkt.

Igen udfordres Thomas og David af deres forskellige syn på det okkulte. Og man føler at man kommer godt ind i (og har forståelse for) begges synspunkter. Det giver en helt speciel dimension, at David lider af agorafobi, og derfor i sagens natur har svært ved at begive sig ud i samfundet.

Som vi også så det i Toplitzgåden, besidder Jesper en glimrende evne til at blande traditionel politiefterforskning med et historisk præg, og denne gang også med en inddragelse af gamle okkulte fortællinger. Det fungerer rigtigt godt, og efterhånden som sagens forskellige aspekter afsløres for læseren, efterlades man både lidt skræmt og fascineret.

Der er noget virkeligt fascinerende over, at Jesper i sin research bl.a. har brugt bogen Abramelins Bog, hvis ældste dele stammer fra 1608. Blandt mystikere ansås bogen for at have så magiske og mørke kræfter, at boghandlere og antikvariater længe nægtede at have den i deres samling.

Endnu en gang viser Jesper sin glimrende evne til at skabe levende miljøer, hvor læserne gentagne gange føler sig hensat til fortidens dunkle verden. Når dette sættes sammen med fascinerende karakterer, mystiske hændelser og en velgennemtænkt fortælling, så får man en virkelig medrivende pageturner. Absolut anbefalelsesværdig læsning.

Blodoffer

Forfatter: Jesper Marcussen

Udgivet: 2021
Forlag: Byens Forlag
Sidetal: 332

Leave a Reply