HomeBoganmeldelser Brudstykker af Karin Slaughter

Brudstykker af Karin Slaughter

Comments : 2 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

—————————*REKLAME————————

Karin Slaughter beholder tronen med Andy og Laura

Mange inkarnerede krimilæsere har stiftet bekendtskab med Karin Slaughter. Ikke mindst hendes Will Trent og Sara Linton serier har gået verdensgang. Nogle har dog fravalgt at læse hendes bøger, da de til tider kan være ret grafiske hvad angår vold – men volden er ikke det primære fokus i Brudstykker. Som enkeltstående bind introducerer den helt nye karakterer – men er stadig lige så hypnotiserende som Karins tidligere bøger. Andy, Laura, Nick og alle de andre er fantastiske tilføjelser til Karin Slaughter universet.

Handlingen

I 1986 er Jane Queller koncertpianist. Det vil sige – det var hun, indtil hendes forhold til den meget karismatiske Nick Harp fik hende til at opgive karrieren.  Faktisk virker det som om Nick har en næsten hypnotisk magt over andre mennesker – det er det eneste der kan forklare, hvordan Jane, Nick og resten af gruppen Den nye verdens armé lige nu befinder sig i Oslo. Om lidt er Janes far død, men det er først da gruppens aktivistiske aktiviteter udvikler sig, at Jane virkeligt begynder at tvivle på dens eksistensgrundlag. Er det virkeligt nødvendigt at smadre noget for at genopbygge noget bedre?

I 2018 sidder Andy (Andrea) og fejrer sin 31-års fødselsdag. Hun spiser frokost med sin mor, Laura, da hele hendes verden rystes. Pludseligt begynder en ung mand at skyde i restauranten, og Andy går i chok. Men hun er vågen nok til at registrere Lauras helt uventede reaktion – og det er medierne og politiet også. Andy har meget svært ved at genkende sin normale, lidt kedelige mor – og hun er endnu mere overrasket, da moderen beder hende flytte ud – omgående.

Inden Andy når at flytte indtræffer endnu en skræmmende hændelse – og pludseligt er Andy på flugt. Men utallige spørgsmål følger hendes færd. Hvorfor var hendes mor så grundigt forberedt på flugt? Hvem er hendes mor i virkeligheden? Andy vil have svar, men ved at ignorere Lauras instrukser sætter hun både sig selv og mange andre i fare. For er det nogen sinde muligt helt at undslippe fortiden …

Andy

Bedømmelsen

Brudstykker er meget anderledes end Karin Slaughters tidligere bøger, da den er mere karakterdrevet end det før er set. Dette gør dog ikke bogen mindre spændende, da det komplekse forhold mellem Andy og Laura stadig er grundigt indpakket i en medrivende thriller.

Brudstykker indeholder fascinerende karakterer, uventede twists og et virkeligt godt sammenskruet plot. Historien fortælles fra forskellige synsvinkler og forskellige tider, hvilket nogle gange kan gøre det svært at følge med i handlingen. Det er dog ikke tilfældet her, da Karin til fulde formår at indkoorporere afsnittene til et hele. Både Jane og Andy fremstår som stærke kvinder, der dog ikke altid har taget de mest hensigtsmæssige beslutninger. Jane er et let mål for Nicks psykopatiske forførelse, mens Andy aldrig er blevet udfordret i en grad, der viser hendes sande styrke.

Karin Slaughter mestrer til fulde at skabe en fortælling, der med realistiske karakterer, medrivende plot og intens stemning fastholder læseren til sidste side. Hun vender emner som gruppepsykologi over vold til indre styrke og kærlighed – alt pakket ind i en intens psykologisk thriller.

Andy

Forfatter: Karin Slaughter

Oversætter: Henrik Enemark Sørensen
Udgivet: 2018
Sidetal: 480

*Forbrugerombudsmanden har besluttet, at alle indlæg med sponsorerede bøger skal markeres som reklame. Dette kan man være enig eller uenig i, men faktum er at alle anmeldelser indeholder mine personlige holdninger.

2s COMMENTS

2 thoughts

Leave a Reply