HomeBoganmeldelser Den Permanente af Thomas Bagger

Den Permanente af Thomas Bagger

Comments : 3 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Thomas Bagger

Thomas Bagger har læst medievidenskab og har tidlige skrevet filmmanuskripter. Den Permanente er Thomas Baggers krimidebut og læsernes første møde med Ask Hjortheede.

Handlingen

En mystisk telefonopringning. Et drastisk valg. En brand, der koster liv. Og en mand, der presses fra alle sider. Det er sådan vi første gang møder efterforsker Ask Hjortheede. Liggende i en hospitalsseng med en alvorlig hovedskade. Alligevel vælger han at udskrive sig selv mod lægernes råd – for han ved, at hans skade ikke er det eneste, der truer hans liv.

Før ulykken var Ask leder af Task Force Den Permanente – en gruppe, der undersøger fundet af et lig ved byens badeanstalt Den Permanente. Et fund, der har sammenhæng med en lang årrække af forsvundne unge mænd. Er der en seriemorder på spil? Er det denne morder, der har sat Ask i den situation, han nu befinder sig i?

Pludseligt står Ask foran en anklage om skyld i en kollegas død. Han flygter – både fra anklagen, og fra sin alkoholiserede kone – til sit sommerhus, men her er han også truet. Hjælpen kommer fra en helt uventet kant – en hjælp, der måske kan ende med at koste ham dyrt.

Ask vender sig mod den eneste han stoler på: efterforskeren Camilla Staal. Og med dette, involverer han hende i en hæsblæsende og livsfarlig kamp, hvor de ikke kun konfronteres med smuglere og en morder, men også skal kæmpe mod deres egne kolleger. Intet er som det ser ud til…

Ask

Bedømmelsen

Den Permanente er en imponerende krimidebut, der i et interessant og fængende sprog holder læserne fanget fra første side. Med stor kreativitet og medrivende handling, tager Thomas Bagger os rundt i Århus og omegn – og det er ikke småting der sker i den jyske by.

Bogens skrivestil og sætningsopbygning bærer tydeligt præg af Thomas Baggers erfaring med at skrive filmmanuskripter. Den er skabt med en del korte, hurtige sætninger, og det giver en helt speciel skarphed over flowet. Der anvendes også konstant skiftende synsvinkler, hvilket giver en god dynamik. Dog fik det mig til tider til at miste overblikket over historien.

Karakteropbygningen var imponerende, og specielt Sander og Ask fangede straks min interesse. De fremstår begge som meget komplekse og sammensatte karakterer, begge præget af begivenheder i deres fortid. Samtidigt indeholder bogen en diversitet i karakterudvalget, der dækker personer fra både samfundets top og bund.

Plottet holder og er godt skruet sammen. Der er højt tempo, men læseren følger med hele vejen. Sproget er flydende og letlæseligt, og bogen bærer tydeligt præg af en omhyggeligt tilskåret gennemgang. Tag med på en rejse i hævn, korruption, tilgivelse og jagt. Thomas Bagger er klar til at underholde dig.

Ask

Forfatter: Thomas Bagger

Udgivet: 2017
Forlag: EC Edition
Sidetal: 354

3s COMMENTS

3 thoughts

Leave a Reply