HomeBoganmeldelser Det ender med os af Colleen Hoover

Det ender med os af Colleen Hoover

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Romantisk, barsk og hjerteskærende roman

Jeg er ikke den største fan af Colleen Hoover, men med Det ender med os, viser hun  en større dybde og karakterudvikling, end det er set i nogle af hendes tidligere værker.

Handlingen

Lily har ikke haft den nemmeste opvækst. Med en voldelig far, er der ikke den store sorg, da han skal begraves. Neurokirurgen Ryle har lige mistet en af sine patienter, da han støder ind i Lily. Omstændighederne for deres møde gør, at de er hudløst ærlige overfor hinanden – de skal jo alligevel aldrig mødes igen …

Som barn mødte Lily den hjemløse dreng Atlas. Atlas bliver Lilys første store kærlighed og redning i en periode, hvor livet hjemme måske ikke er det mest optimale. De var forelskede, men deres liv gik i forskellige retninger.

Lily befrier sig fra sin fortid, indfrier sin drøm om en blomsterforretning – og bliver ved med at støde på Ryle. Ryle virker efterhånden som den perfekte mand, men er virkeligheden for god til at være sand? Og hvad sker der, når Atlas igen dukker op på banen? Vil han ødelægge alt det, som hun og Ryle har bygget op sammen?

Hvad sker der, når den der elsker dig allerhøjest også er den, der gør dig allermest ondt.

Knujst hjerte

Bedømmelsen

Det kan, som udgangspunkt,  godt lyde som en af de klassiske kærlighedshistorier, der efterhånden har oversvømmet markedet. Pige møder tiltrækkende og velhavende mand. Han vil ikke have et fast forhold. Men så ender de alligevel i et fast forhold. Men tag endelige ikke fejl af Det ender med os. Den har langt mere substans og kan til tider være ret hård at læse – personligt syntes jeg det er forfriskende med bøger, der tør have en holdning til ellers tabubelagte emner, mens andre måske vil finde bogen for hård.

Det ender med os er absolut mere mørk end Colleen Hoovers tidligere bøger, og da den er delvist baseret på hendes forældres ægteskab, er bogen også en personlig beretning. Kærligheden kan være smuk og grusom, og den kan vises på de mest bestialske måder.

Karaktererne er levende og velbeskrevede, og de har alle sider man holder af. Deres udvikling og oplevelser er medrivende beskrevet. Brugen af tilbageblik via Lilys dagsbogserindringer er spændende og levende, og fungerer rigtigt godt til at binde historien sammen. Colleen Hoover har formået at beskrive et vanskeligt emne på en måde, der får hele følelsesregisteret i spil.

Fire stjerner

Fire stjerner

Mere om Colleen Hoover

Oversætter: Dorte Andersson
Udgivet: 30. maj 2017
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 409

 

Leave a Reply