HomeBoganmeldelser Det gyldne bur af Camilla Läckberg

Det gyldne bur af Camilla Läckberg

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Camilla Läckberg skifter spor

Camilla Läckberg er kendt og elsket af mange krimilæsere for sin spændende serie om Erika Falck og Patrick Hedström. Nu har hun dog kastet sig over en helt ny serie, der introducerer læserne for Faye – og selvom serien starter i Fjällbacka, så er denne serie noget helt nyt i den psykologiske thriller stil.

Handlingen

I den mest prestigefyldte del af Stockholm bor Faye med sin skønne datter og den charmerende, succesfulde forretningsmand, Jack. Og på facaden ligner det et drømmeliv, men facader kan nogle gange være krævende at opretholde.

Bag designerlejligheden, rengøringskonen og de perfekte jet-set veninder lurer de mørke minder. Minder fra en barndom i Fjällbacka og om den hun engang var. Og Jack, den perfekte ægtemand, begynder at vise nye sider af sig selv. Han bliver mere krævende, mindre tålmodig og langsomt manipulerer han Faye til hun ikke længere kan genkende sig selv.

Men en dag overskrider han grænsen og får hendes verden til at falde sammen. Men måske har han samtidigt åbnet en dør og givet Faye mulighed for at undslippe det gyldne bur. Jack er ikke den eneste med skjulte sider, og en forsmået kvindes hævn kan være grusom.

Hvor langt er du villig til at gå, for at få opfyldt dine ønsker?

Bedømmelsen

Jeg er imponeret over, at Camilla Läckberg tør forlade en sikker vinder og kaste sig over et helt nyt univers og en ny undergenre. Og det viser sig, at Domestic Noir også er en genre Camilla mestrer til fulde.

Faye er et interessant møde. En kvinde med mange facetter, der ikke altid fremstår som det mest sympatiske menneske. Man holder som udgangspunkt med hende, men det er ikke altid nemt at regne hende ud. Hun er ikke bare for at bruge sig selv for at opnå sine mål, men tilbageblikkene til hendes opvækst bærer en stor del af grunden til dette.

Historien skifter mellem to tidsperioder. I tilbageblikkene til Fayes barndom får læserne fortællingen fortalt fra 1. persons synsvinkel, hvilket skaber en meget intens stemning. I den nutidige historie er læserne mere med på sidelinjen og ser historien udfolde sig gennem Fayes øjne.

Det er nervepirrende, fængslende og holdt i Camillas velkendte gode skrivestil. Om stærke kvinder, der har mistet sig selv. Om psykisk vold og hævn. Om mennesker, der finder hjem. En velskrevet psykologisk thriller, der fanger fra første side.

Faye

Forfatter: Camilla Läckberg
Forlag: People’s Press
Udgivet: 2019
Sideantal: 350

Leave a Reply