HomeBoganmeldelser Dødbold af Birgitte Vestermark (Victoria Storm #2)

Dødbold af Birgitte Vestermark (Victoria Storm #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Bag facaden

Dødbold er andet bind i Birgitte Vestermarks Victoria Storm serie. Første bind, Ukendt stof, blev udgivet i 2022 til gode anmeldelser.

Forlagets beskrivelse:

En dansk politimand forsvinder i Marokko, og i Svendborg køber den russiske rigmand Leonid Shorodkhin sig ind i den lokale fodboldklub. Ikke alle i den fredelige provinsby er begejstret for udviklingen, og en dag findes en af holdets topspillere bestialsk myrdet omklædningsrummet.

Victoria Storm er flyttet til egnen, det vil sige, hun bor på sin båd i lystbådehavnen og har fået et vikariat på det lokale dagblad. Mere permanent er det ikke. Hun sætter sig for at finde ud af, hvad der er sket i klubben, men modarbejdes fra flere sider.

Hvad er det for gamle og nye hemmeligheder hendes barndomsby gemmer på? Hvem skal hun tro på? Og ikke mindst, hvem kan hun stole på? Samtidig kan det godt være, at hun er færdig med København, men København er ikke færdig med hende.

Bedømmelsen:

Dødbold er en rigtigt flot efterfølger til Ukendt stof. Den er meget velskrevet, og jeg fandt idéen med at tage udgangspunkt i fodbold et fedt tema.

Birgitte forstår at fange læseren fra starten, og så er der ellers lagt op til masser af action krydret med en god snert af humor. Tempoet drev konstant fortællingen fremad, og der var absolut tvists jeg ikke havde set komme.

Vi lærer mere om Victoria som person, og det giver en mere nuanceret billede af hende. Arbejdsmæssigt har hun rodet sig ud i nogle udfordringer, både fagligt og på det personlige plan. Hun har en del at kæmpe imod, både hvad angår de emner hun ønsker at skrive om, og hvad angår hendes journalistiske efterforsknings eventuelle betydning for avisens fremtid.

En af Birgittes forcer er hendes evne til fantastiske miljøbeskrivelser. I Ukendt stof fandt en del af handlingen sted hvor jeg selv tidligere har boet, og så er det jo nemt at relatere sig til. Men Svendborg beskrives så levende, at man efterlades med et godt billede af byen.

Victoria er ikke den klassiske journalist, som vi har mødt i andre krimier. På nogle punkter vil visse læsere måske opfatte hende som direkte kontroversiel, men jeg finder hende stadigvæk skønt forfriskende. Ja, hun har sine fejl, og hendes handlinger er måske ikke altid lige velovervejede, men det er bl.a. det der giver bogen en rigtig god dynamik.

En velskrevet krimi, der efterlader læseren med ønske om at læse mere om Victoria Storm.

Dødbold

Forfatter:  Birgitte Vestermark

Udgivet: 2023
Forlag: Grønningen1
Sidetal: 359

Leave a Reply