HomeBlog En Bogorm 2017

En Bogorm 2017

Comments : 1 Posted in : Blog on by : Lotte Tags: , , , , ,

————————————————————— REKLAME *————————————————————–
En samling af bloggere, booktubere og forfattere

En regnfuld lørdag i september, var det lykkedes Asta at samle en række bogbloggere og booktubere, for at uddele priser og høre indlæg fra 4 spændende forfattere. Det er 3. år at Asta afholder En Bogorm for at hylde det danske bogmiljø, og der var disket op med lækre glimtende velkomstdrinks, sandwich og snacks.

Asta byder velkommen

Asta byder velkommen

Katja Berger

Første forfatter på scenen var Katja Berger, der i  2016 udgav De syv synder, og nu er aktuel med Sjælehenteren, der udkommer 14. september.

Sjælehenteren er 1. bind i trilogien Fortællinger fra Døden  og er en urban fantasyfortælling. Da Raven dør, vågner hun op til et møde med Døden og tilbydes et job som sjælehenter – men dommedag er på vej, og Raven må alliere sig med både Himmel og Helvede for at vinde kampen.

Forfatter Katja Berger

Forfatter Katja Berger

Katja gav en smagsprøve på Sjælehenteren, og fortalte om hendes vision med bogen. Katja ønskede at fremhæve sammenhænge mellem religioner og myter, i stedet for kun at fokusere på forskelle. I forbindelse med bogens tilblivelse, har hun  lavet en del research på de forskellige religioner og samspillet mellem dem, I Sjælehenteren er det mest kristendommen og den græske mytologi der inddrages, men der kan forventes andre religioner i de kommende bøger.

Katja ønskede at inddrage religion i sine bøger, fordi hun mener at religion er evigt, og at mennesker altid vil have behov for noget at tro på og finde mening i. Desuden er der ofte en læring i de religiøse myter, som vi stadig kan lære noget af. Selvom læsningen af Sjælehenteren kan tyde på en humoristisk tone, så er der mange moraler gemt mellem linjerne.

Du kan læse mere om Katja Berger her:

Home

Boris Hansen

Boris Hansen udgav i 2006 krimien Marburg-Eksperimentet, og har siden udgivet fantasy-trilogien Den ældste myte. I 2016 udgav han så 1. bind i Phanteon-sagaen, hvor 2. bind Akkanas Gåde udkommer 16. september.

Phanteon-sagaen er en blanding af fantasy og science-fiction, og udspiller sig på tværs af to verdener: Vores egen, der i en nær fremtid er blevet mere dyster, og en fremmed verden, hvor guder strides og ældgamle hemmeligheder ligger begravet i jorden.

Forfatter Boris Hansen

Forfatter Boris Hansen

Boris fortalte om sin skriveproces, og hvilke muligheder og udfordringer der lå i at skulle skrive en allerede planlagt serie på 4 bøger. Når man allerede ved skrivningen af 1. bind ved, at der vil komme yderligere tre bind, så giver det både udfordringer og muligheder. Vigtigst er det, at man har gjort sig nogle overvejelser om karakterernes fortsatte udvikling, da de hele vejen igennem skal have noget at byde på eller mere at lære. Derudover er det også vigtigt at sikre, at hver enkelt bog får sin egen identitet

Læs mere om Panteon Sagaen her

Lotte Petri

Lotte debuterede i 2009 med Den 5. plage, og siden er der udgivet yderligere 3 bind i serien om forskeren og lægen Selma Eliassen. Lige nu er hun aktuel med Djævelens Værk, der har fået rigtigt flotte anmeldelser. Bogen beskrives som “en moderne thriller om eksorcisme”, og introducerer os for en ny hovedperson, nemlig retsantropologen Josefine Jespersen.

Djævlens Værk starter på Assistens Kirkegård, hvor over 1.000 lig skal flyttes i forbindelse med metro byggeriet. Men der har været store protester mod forstyrrelsen af gravfreden, og da et brutalt mord med sataniske spor finder sted, må politiet konsultere en eksorcist. Har gravflytningen åbnet en port til Helvede?

Forfatter Lotte Petri

Forfatter Lotte Petri

Lotte læste op fra bogen, og fortalte om den grundige research – bl.a. har hun besøgt et knogledepot i Odense, deltaget i en knogle konference og talt med en vaskeægte eksorcist – udnævnt af paven.  Lotte fortalte, at specielt samtalerne med eksorcisten havde sat mange tanker i gang, og at han bl.a. talte om, at selviscenesættelse og forfængelighed har vendt mennesket væk fra troen – og at der derfor er mennesket selv, der har åbnet døren for djævelen.

Når man skal skrive en thriller og en moderne eksorcismescene, så er det vigtigt at skabe den rigtige stemning – og det må man sige, at Lotte fik gjort: beskrivelsen af, hvordan scenen blev skrevet – alene om natten i Esrum Kloster – fik næsten kuldegysninger til at løbe gennem tilhørerne. Så er det rette stemning vist opnået.

Djævelens værk udkom i april, og 1. november udkommer del 1 i krimiføljetonen Black Notice– en international thriller i 5 afsnit.  Mord på din ferie – Krimifortællinger fra forfatternes feriesteder – udkommer 29. september, og Lottes indspark hedder Englen uden vinger

Læs mere om Lotte Petri her:

Forside

Malene Sølvsten

Malene kunne desværre ikke selv være til stede, men Asta havde forberedt et videointerview med hende. Malene debuterede i 2016 med Ravnenes Hvisken, der er 1. bind i en  stort anlagt fantasy-serie. Lige nu er hun aktuel med bind 2, og i videointerviewet kom vi ind på “den svære to’er” og hvorfor religionen spiller så stor en rolle.

Ravnenes hvisken

Når man skriver bind 2, er der flere øjne og holdninger til bogen forløb, end ved 1. bind. Men Malene havde allerede fra starten en klar vision for sine bøger, og har forsøgt at undgå for meget påvirkning fra andre. Navnet Ravnenes Hvisken stammer fra den nordiske mytologi og henviser til Odins to synske ravne Hugin og Munin, der hvisker om fortiden og fremtiden. Ligesom de to søstre i bøger, er ravnene synske, og Malene mener at Asa troen indeholder så meget magi, at det var oplagt at anvende denne som grundlag for serien.

Prisuddeling

Efter indlæg fra forfatterne, var det tid til årets prisuddeling. Der blev uddelt priser for:

Årets BookTuber
Årets BogBlogger
Årets Bookstagramer
Årets Boganmeldelse
Årets BogTag

Vil du vide, hvem der vandt? Så kig forbi Astas Youtube kanal, for at se streamingen fra prisuddelingen 🙂

Netværk og goodie bag

Udover nogle rigtigt spændende indlæg fra forfatterne, var det også muligt at netværke lidt med andre bloggere, og jeg fik en god snak med bl.a. Lotte fra Lottes blog om mit liv og Unna fra Fed lyrik og smal prosa. Og så var der rigtigt lækre goodiebags til os alle:

Goodiebag

Goodiebag

Tak til Asta for et rigtigt godt arrangement – jeg glæder mig allerede til næste år.

En Bogorm 2017 var sponseret af:

Politikens Forlag
Ulven & Uglen
Gads Forlag
Forlaget Modtryk
HarperCollinsNordic
Forlaget Calibat
Høst & Søn
Jassaaps
Brøndbyøster bibliotek
Brøndbyvester skole

*Reklame: Den nye markedsføringslov kræver, at bogbloggere skriver ‘reklame’ eller ‘anmeldereksemplar’ øverst i indlægget, hvis den indeholder  omtale af materiale, man har fået gratis af forlag eller forfattere.

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply