HomeBoganmeldelser Forsvundet i mørket af Elly Griffiths (Ruth Galloway #9)

Forsvundet i mørket af Elly Griffiths (Ruth Galloway #9)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Afsløring af det underjordiske

Forsvundet i mørket er niende bind i den populære krimiserie om arkæolog Ruth Galloway, der ofte involveres i politiets efterforskninger. Hver bog indeholder en selvstændig historie, så bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden – men det nu altså bedst at læse dem i den rette rækkefølge.

I bunden af indlægget kan du finde links til de tidligere anmeldte bøger i serien.

Forlagets beskrivelse:

Forsvundet i mørket er niende bind i Elly Griffiths’ populære krimiserie om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway. Hver bog indeholder en selvstændig historie, så bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

I en gammel underjordisk tunnel under Norwich finder man knogler fra et menneskeskelet. Da Ruth Galloway undersøger dem, opdager hun, at de ikke som forventet stammer fra middelalderen. Det viser sig, at de for nylig er blevet kogt og gravet ned. Sagen lander på kriminalkommissær Harry Nelsons bord, og Ruth og Nelson må igen arbejde tæt sammen om en sag, denne gang for at afsløre de mørke hemmeligheder, der gemmer sig under jorden – før det er for sent.

Bedømmelsen:

Forsvundet i mørket er igen en mulighed for at lade tiden flyve – som det altid sker i selskab med Ruth, Nelson og alle de andre skønne karakterer. Det er altid med stor glæde og forventning at man åbner en ny Elly Griffiths bog, men iblandet en lille smule frygt: for er det muligt for Elly at holde historien spændende og opslugende i bind ni? Jeg kan afsløre, at det er det 🙂

Blandingen mellem arkæologi, politiarbejde og karakterernes personlige liv fungerer virkeligt godt. I dette bind var jeg dog mere opslugt at karakterernes udvikling end det arkæologiske mysterium. Specielt den måde Elly har valgt at portrættere de hjemløse er tegn på en sympati de ikke altid mødes med. De behandles med respekt og omhu, og det er bl.a. ting som dette der gør denne serie så fantastisk.

Jeg er, som altid, imponeret over den måde Elly inkorporere virkelige hændelser og lokalhistorie i sine bøger. Derudover formår hun med sit billedskabende sprog at levendegøre bogens forskellige miljøer for læserne. Det eneste jeg savnede var mere Kate – i tidligere bind har hendes skønne bemærkninger været med til at hæve bogens niveau. Til gengæld er der mere fokus på de problemer en enlig mor kan opleve i forsøget på at balancere arbejde og privatliv.

Det er en interessant (og måske lidt spydig) vinkel, at Nelson nu skal til at kæmpe med den nye leder Jo Archer. En kvinde der gør alt efter bogen, og so tydeligvis er fan af New Public Management. Og som det også er set i Danmark, skal dygtige ledere nu også til at udarbejde handleplaner og strategier – hvor de egentligt gør deres bedste arbejde i marken.

Nu er der ikke andet at gøre, end at vente utålmodigt på næste bind i serien (det skulle efter sigende komme i marts 2022).

Forsvundet i mørket

Forfatter: Elly Griffiths

Oversætter: Lærke Pade
Udgivet: 2021
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 394

Leave a Reply