HomeBoganmeldelser Frejas blod af Martin Holmslykke (Freja #1)

Frejas blod af Martin Holmslykke (Freja #1)

Comments : 2 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

En rejse i historie

Frejas blod er første bind i Martin Holmslykkes krimitrilogi. Andet bind, Frejas vinger, udkom 28. juli 2020, og sidste bind, Frejas tårer, forventes udgivet i efteråret.

Martin Holmslykke udgav i 1993 novellen Den Aften i bibliotekernes blad Teenage Fiction. Novellen blev godt modtaget, og den blev senere opført på DR, i ungdomsprogrammet Zig Zag.  I 2001 udgav han ungdomsromanen Det Fortærende under pseudonymet Martin Maribo.

Handlingen

Det er første gang Christopher har datteren Carla hjemme en hel weekend, og derfor undrer det ham også meget da Carlas mor, Ditte, ikke dukker op for at hente hende. Men han havde på ingen måde forventet at Ditte havde begået selvmord.

Da Christopher senere modtager et mystisk brev fra Ditte, og hendes lejlighed pludseligt sættes i brand, begynder Christopher at mistænke, at Ditte måske er blevet myrdet. Sammen med deres fælles veninde, Isabella, beslutter Christopher sig at komme til bunds i sagen. For hvad kunne dog være så vigtigt, at nogle var villige til at dræbe for det?

De finder ud af, at Ditte har arbejdet på en historie om en hemmelig loge, der har rødder helt tilbage til vikingetiden. Og nu sender det mystiske brev dem ud på en skattejagt gennem de nordiske lande. Under deres rejse kommer de i kontakt med to grupper: En hemmelig loge af asatroende og en kristen bevægelse. Og ingen af de to grupper har nogle hæmninger hvad angår bekæmpelsen af de andre.

Hvordan kan mordet på deres veninde have forbindelse med sagnet om den nordiske gudinde Freja? Kan denne ældgamle myte virkeligt have indflydelse på nutidige begivenheder? Jagten på svar bringer Christopher og Isabelle vidt rundt fra Århus over Rundetårn og til Akershus slot.

I det endeligt opgør vil det måske blive afsløret, hvordan nordiske kvinder er nået så langt i deres kamp for ligestilling – hvis altså vores helte overlever…

Bedømmelsen

Frejas blod er en af den slagt bøger, der formår at fange læseren allerede fra første side. Bogen byder på et innovativt plot, og inddragelsen af den nordiske mytologi er fascinerende. Selve opbygningen kan på visse punkter godt minde om Dan Brown, men Martin har sin helt egen skrivestil.

De forskellige lokationer er velbeskrevne, og nogle af dem fremstår så spændende at man efterlades med lysten til at drage ud i det danske land (hvilket jo i forvejen er meget relevant i disse tider). Bogen er godt bygget op, og de skiftende synsvinkler er med til at skabe en god dynamik. I starten kan skrivningen virke en lille smule tøvende, men det virker som om forfatteren i løbet af bogen finder sig mere og mere til rette, og skrivestilen bliver langt mere flydende.

Jeg var meget fascineret af specielt kapitlerne om Tycho Brahes søster, Sophie, der var med til at starte hele mysteriet. At inddrage konspirationsteorier i handlingen var interessant og udgjorde en spændende ramme. Når dette sættes sammen med en hæsblæsende handling og godt beskrevne karakterer, så er man sikret en god læseoplevelse.

De korte kapitler sikrede en god fremdrift, og med den meget åbne slutning er det godt, at næste bind i serien allerede er udgivet. Frejas blod anbefales til alle, der holder af en god krimi med et tvist.

Frejas blod

Forfatter: Martin Holmslykke

Forlag: Panter Publish
Udgivet: 2020
Sider: 352

2s COMMENTS

2 thoughts

Leave a Reply