HomeBoganmeldelser Frejas vinger af Martin Holmslykke (Freja #2)

Frejas vinger af Martin Holmslykke (Freja #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Historiske vingesus

Frejas vinger er andet bind i Martin Holmslykkes Freja-trilogi om Christopher Kingo og Isabella Luz – der involveres i en historisk jagt på mystiske nøgler og løsninger på kryptiske gåder. Første bind i serien, Frejas blod, udkom i tidligere i år, og sidste bind, Frejas tårer, forventes udgivet i 2021.

Handlingen

5 år er gået siden Christopher og Isabella sammen jagtede ledetråde og nøgler i forsøget på at finde Dittes morder. Efter Isabellas forræderi, har Christopher viet sine dage til at passe på datteren, Carla, som han dog får hjælp til af den hjemvendte søster Winni.

Hver uge modtager Christopher et postkort med kun ét ord: ”Undskyld”. Postkort som han regner med kommer fra Isabella, men som aldrig er nok til at tilgive hende. Det nager ham dog stadigvæk, at de aldrig afslørede Dittes morderen eller baggrunden for mordet.

Men en skræmmende begivenhed tvinger Christopher og Isabella sammen igen: et mordforsøg på Carla og Winni. Da Isabella formår at redde dem, beslutter Christopher at genoptage deres samarbejde i jagten på de mystiske nøgler og finde svaret på de kryptiske gåder.

Men lige i deres hæle er stadig de to grupperinger, og faren er stigende. Der er nemlig internt i grupperingerne opstået uoverensstemmelser hvilket medfører nye fraktioner. De er absolut ikke enige om hvordan de skal opnå deres mål – men den ene fraktion skyer ingen midler.

Den indremissionske gruppe er bestemt heller ikke ubekendte med vold – efter alt siger selv Biblen: Øje for øje. Men måske kan de alligevel gøre en forskel for Christopher og Isabella. I hvert fald sender de disciplen Michael Frederiksen ud for at beskytte Christopher.

Det bliver en hæsblæsende jagt gennem Europa for at finde sandheden bag de mystiske nøgler, men uanset hvilken retning de tager er der altid nogle lige i deres hæle. Vil de overleve rejsen eller vil De sorte katte endeligt opnå deres mål: at opnå de ultimative matriarkalske samfund i norden?.

Bedømmelsen

Frejas vinger er en fantastisk fortælling fuld af kringlede gåder, mystiske spor, historiske begivenheder og fascinerende karakterer. Bogen holder tempoet hele vejen igennem, og med en støt stigende spændingskurve, er læserne sikret en gang solid underholdning.

I dette andet bind får man en langt bedre forståelse af de forskellige grupperinger og deres bevæggrunde. Deres forskellige tilgange til at opnå deres endelige mål er velgennemtænkt og velbeskrevet – men jeg er næsten sikker på, at der er flere overraskelser i vente.

Udover de forskellige fiktive kvinder har Martin Holmslykke også valgt at inddrage virkelige historiske kvinder. Det er et meget tiltalende element, der giver læserne et bedre indblik i kvindekampen – der tydeligvis ikke er en ny ting. Fra hekseafbrændinger over Mary Shelley vises detaljer, der gør fortællingen til en meget levende oplevelse.

Gamle fjendskaber blusser op på ny, nogle viser sig at være nogle helt andre end man forestillede sig og de overraskende tvists kommer løbende og fastholder læseren. Nu er der ikke andet at gøre, at at vente (med utålmodighed) på afslutningen af denne hæsblæsende trilogi.

Frejas vinger

Forfatter: Martin Holmslykke

Forlag: Panter Publish
Udgivet: 2020
Sider: 340

Leave a Reply