10 april, 2022
Historier om håb af Heather Morris
Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: 2. verdenskrig, 5 poter, Cilkas rejse, Forlaget Aronsen, Gulag, Heather Morris, historisk fiktion, jøder, overlevelse
Håb er altid muligt
Historier om håb er skrevet af Heather Morris, der mest er kendt for hendes bøger om 2. verdenskrig og oplevelser under og efter. På bloggen er tidligere anmeldt Tatovøren fra Auschwitz og Cilkas rejse. Seriens tredje bind, Three sisters, er endnu ikke oversat til dansk.
Forlagets beskrivelse:
I Historier om håb – at finde inspiration i hverdagen. Her tager den internationale bestsellerforfatter, Heather Morris, os med på en inspirationsfyldt rejse gennem de mest skelsættende oplevelser i sit liv. Her kan du blandt andet læse historien om hvordan hun mødte Lale Sokolov (Tatovøren fra Auschwitz) og deres lange og nære venskab.
Heathers store talent – det at kunne lytte til mennesker omkring hende – førte til at Lale kunne fortælle sin livshistorie og i sidste ende til Heathers bestsellerroman, Tatovøren fra Auschwitz.
I bogen udforskes Heathers enestående rejse som forfatter i form af små fortællinger om de utrolige mennesker hun har mødt, de fantastiske historier, som er blevet delt med hende, og hvad historierne kan lære os alle.
Bedømmelsen:
Historier om håb er en meget anderledes bog end de tre andre. Forventer du det samme, så vil du nok blive skuffet. Men går du til læsningen med et åbent sind, så vil du få en meget tankevækkende oplevelse.
Der var afsnit der var gode, interessant og indsigtsfulde. Men der var desværre også afsnit, som eks. om hvordan man taler med og til ældre mennesker. Jeg kan sagtens forstå at dette er medtaget, da Heather jo selv har skulle bruge disse færdigheder, men det kommer til at fremstå lidt for belærende
I fortællingen deler Heather Morris en række personlige erfaringer og erindringer vedrørende nogle af livets mest afgørende oplevelser. Hun fortæller bl.a. om livet under opvæksten i New Zealand og fortællinger fra Gramps. Personlige anekdoter fra i landdistrikterne, og interaktioner med hendes egen familie fremhæver behovet for at lytte og observere dem omkring dig. Jeg satte pris på forfatteren Heather Morris’ ærlighed i hendes vilje til åbent at dele sine vanskelige barndomserfaringer.
En af de største oplevelser var dog hendes møde og efterfølgende venskab med Lale Sokolov – tatovøren fra Auschwitz. Vi lærer om hvordan hun fik inspiration til at skrive sin bog om hans fortælling, og hvordan hun nu gerne ville udforske sine talenter som lytter.
Heather håber at bogen vil hjælpe folk med at blive bedre lyttere. Hvis vi lærer at lytte aktivt, kan vores egen forståelse og liv blive beriget – og hvem ønsker ikke det. selv under de sværeste omstændigheder kan glimtet af håb være det, der holder os i gang. Vi kan alle finde inspiration i hverdagen, hvis vi kun tager os tid til at se og værdsætte andre mennesker og deres historier.
Frem for alt er det dog en fortælling om håb – og på den måde er bogen rigtig smuk. Velskrevet og interessant – men den til tider noget belærende tone trækker den noget ned.
Forfatter: Heather Morris