HomeBoganmeldelser Huset på klippen af Elly Griffiths – og konkurrence

Huset på klippen af Elly Griffiths – og konkurrence

Comments : 2 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Elly leverer igen

Som det ustabile vejr ved Norforks kyst, blæste Elly Griffiths de danske læsere omkuld, da Gads Forlag i januar udgav første bind i hendes serie om den skønne Ruth Galloway. Pigen under jorden modtog fortjent hyldest og andet bind, Løgnens Hus, var en imponerende efterfølger.

Nu er Ruth tilbage og denne gang tager hun os med tilbage til grusomme hændelser under 2. verdenskrig.

Handlingen

I forbindelse med en undersøgelse om kysterosion, finder et hold forskere 6 skeletter ved Norforks kyst. Rets antropolog Ruth Galloway har nok at se til som nybagt mor, men hun savner at arbejde. Derfor drager hun mod findestedet og sagens efterforsker: Harry Nelson. Nelson hader stadig Norfork, elsker stadig sine kone Michelle og er nybagt far – til Ruths datter Kate.

De 6 lig bærer tydelige spor af en voldsom henrettelse, og Ruths undersøgelser tyder på at de er tyske. Er holdet ved en tilfældighed stødt på en grusom hemmelighed fra 2. verdenskrig? Så vidt alle ved, var der ingen tyskere på Norfolks kyst under krigen. I et forsøg på at lære mere om området, tager Nelson på besøg hos ejeren af det gamle hus på klippen ovenover findestedet. Jack Hastings og hans familie har beboet huset i flere generationer, så måske kan de give oplysninger om krigstiden.

Jack Hastings far, Buster Hastings, viser sig at have være leder af det lokale hjemmeværn under krigen – men Jack tillader ikke at der sættes spørgsmålstegn ved hans fars ære eller mod. Sporet leder dog videre til andre hjemmeværnsmænd, men pludseligt tager det en uventet drejning …

Nelsons skyld overfor Michelle, Ruths skyld overfor Kate og deres fælles jagt på sandheden – alt dette falmer, da nogle af teamets medlemmer må kæmpe for deres liv – der er mennesker der vil gå langt for at skjule fortidens hemmeligheder.

Huset på klippen

Bedømmelsen

Kære Elly – så gjorde du det igen! Forfattede en krimi, der fangede fra første side og samtidigt lærte læserne noget nyt om historie.

Jeg imponeres til stadighed over Ellys evne til at bruge naturen og miljøbeskrivelserne til at sætte den perfekte ramme for historien. Derudover formår hun på glimrende vis at sætte krimi ind i en historisk og arkæologisk kontekst, hvor hver bog tager læserne med til en ny tidsperiode. Det er fascinerende og bærer præg af en meget grundig research.

At der i bogen er en løbende rød tråd mellem fortid og nutid, ikke bare i forbindelse med selve mordene men også til Nelson og Tatjana, er virkeligt vellykket. Nelson kan sætte sig ind i behovet for tilståelse, mens Tatjana illustrerer motiver for hævn. Begge er stærkt præget af fortiden, ligesom sagens involverede er.

En af Ellys største styrker findes dog i hendes tredimensionelle karakterer, hvor hun til fulde forstår at udnytte de muligheder en serie tilbyder. Ikke kun hovedpersonerne men også bipersonerne gennemgår en spændende udvikling, og i Huset på klippen er bl.a. druiden Cathbad og Nelsons kollega, Judy, i fokus.

Elly Griffiths krimier er de ultimative feel good bøger – at læse en Ruth Galloway bog er som at nyde en æske fyldt chokolade (bare uden den dårlige samvittighed bagefter).

Huset på klippen

Forfatter: Elly Griffiths

Oversætter: Lærke Pade
Udgivet: 2018
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 350
♥Konkurrence♥

Er du ikke allerede i gang med Ruth Galloway serien, så bør du starte nu! Og lige nu har du mulighed for at vinde dit helt eget eksemplar af første bind i serien 🙂 Alt du skal gøre for at deltage, er at skrive en lille hilsen til dette indlæg. Sidste frist for deltagelse er søndag den 14. oktober kl. 12 og vinderen vil få direkte besked.

Held & lykke

2s COMMENTS

2 thoughts

  • Pia Lorite
    oktober 9, 2018 at 4:06 pm

    Jamen her er den så… en lille efterårshilsen

  • Heidi
    oktober 13, 2018 at 11:39 pm

    En efterårshilsen herfra. Så dejligt med en anbefaling af en for mig ukendt forfatter

Leave a Reply