HomeBoganmeldelser Intet af Catherine Ryan Howard

Intet af Catherine Ryan Howard

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Ud af intet…

Intet er Catherine Ryan Howards fjerde bog efter hun i 2016 debuterede med Distress Signals. På dansk er tidligere udgivet bogen Dødelig løgn.

Catherine har tidligere arbejdet som administrator for en rejsebureau og som receptionist i et hotel i Disney World. Hun drømmer stadig om at blive astronaut når hun bliver voksen (hun er 39).

P.t. bor hun i Irland hvor hun binger serier på Netflix, drikker uendelige mængder kaffe og arbejder på sin næste bog.

Forlagets beskrivelse:

Bare 12 år gammel er Eve Black den eneste overlevende i sin familie efter et overfald begået af den berygtede voldsmand “Intetmanden”. Nu er hun voksen og besat af at finde den mand, der ødelagde hendes liv.

Jim Doyle, der er sikkerhedsvagt i et supermarked, er gået i gang med at læse bogen “Intetmanden”. Eve har skrevet den som en sand beretning og erindringsbog over den efterforskning, som blev ført for at finde den mand, der dræbte hele hendes familie. Side for side vokser hans vrede. Jim er nemlig ikke bare interesseret i at læse om “Intetmanden”. Han er “Intetmanden”.

Jim opdager hurtigt, hvor faretruende tæt Eve er på at finde frem til sandheden. Han indser, at hun ikke giver op, før hun har fundet ham. Han har intet andet valg, end at stoppe hende, inden hun finder ham.

Bedømmelsen:

Intet giver dig en erindringsbog gemt i en thrillerfortælling. En seriemorder. Hans eneste overlevende offer. En jagt, der endnu ikke er forbi. Nogle gange møder man en bog, hvor man fra første side kan mærke ”Dette her bliver godt”. Og præcis sådan en bog er Intet.

Sagen og jagten beskrives fra begge sider, og beskrivelserne fremstår meget realistiske. Skildringen mellem offer og bøddel (der sådan set vendes om ved udgivelsen af bogen Intetmanden) fungerer fantastisk godt. På en imponerende måde er det lykkedes Cathrine at flette de to fortællinger sammen og det fastholder læseren hele vejen igennem.

Jim Doyle har en splittet personlighed, og denne er specielt godt fremhævet. kold og psykotisk, hvilket fremhæves på glimrende vis via indblik i hans tanker, og så den dagligdags mand, med den kedelige kone og det kedelige job. Det var mesterligt, hvordan forfatteren gik til dette og dannede et sammenhængende billede af morderen gennem hans tanker og handlinger. Morderens karakter føltes ægte og kompleks, og det var det, der gjorde denne historie endnu mere foruroligende.

At gerningsmanden kendes på forhånd gør på ingen måde den stigende spændingskurve kedeligere – og det siger en del om forfatterens talent. Eve Black kommer tættere og tættere på Jim Doyle, og han ved at han burde have dræbt hende, da han havde chancen. Men det viser sig, at han ikke er den eneste der skjuler noget…

Jeg var pigen der overlevede Intetmanden.

Nu er jeg kvinden der skal fange ham.

Er du til true crime, thrillere og krimier, så vil Intet absolut kunne tilfredsstille dig.

Intet

Forfatter: Catherine Ryan Howard

Oversætter: Johnnie McCoy
Udgivet: 2021
Sidetal: 342

Leave a Reply