HomeBoganmeldelser Jeg finder dig af Harlan Coben

Jeg finder dig af Harlan Coben

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Nyt fra krimikongen

Jeg finder dig er endnu et fantastisk bind fra Harlan Coben, der efterhånden har solgt over 70 millioner bøger. Harlan Coben er nemlig ikke kun en glimrende historiefortæller, men også ekspert i at skabe realistiske karakterer og god balance mellem følelse og spænding.

På bloggen er tidligere anmeldt: Giv ikke slip, Holdt for nar, Led ikke efter mig og Drengen fra skoven.

Forlagets beskrivelse:

Et lig på Manhattan, et stjålet maleri og en gammel kuffert giver nye spor i en uopklaret sag om kidnapning og mord.

For over 20 år siden blev Patricia Lockwood kidnappet under et hjemmerøveri på familiens gods, hvor hendes far blev myrdet. Det lykkedes Patricia at flygte efter måneder i fangenskab, men sagen forblev uopklaret, og de stjålne familie genstande blev aldrig fundet igen.

Indtil nu. I New York bliver en mand fundet dræbt i sin penthouse lejlighed sammen med to ting: et stjålet Vermeer-maleri og en gammel kuffert med indgraverede initialer. For første gang i årevis har myndighederne nye spor at gå efter.

Kufferten og maleriet leder FBI i retningen af en bestemt mand: Windsor Horne Lockwood III. Eller Win, som hans venner kalder ham. Han aner bare ikke, hvordan hans kuffert og familiens stjålne maleri er havnet i den dræbte mands lejlighed.

Bedømmelsen:

Jeg finder dig er den første af Harlan Cobens bøger der har Win i hovedrollen. Faste læsere vil kunne genkende ham fra hans tilbagevendende roller i Myron Bolitar serien. Jeg troede faktisk at jeg ville savne Myron, men Win kan sagtens bære en bog i sig selv.

Starten af bogen kan for nogle måske findes en smule rodet og forvirrende. Der er et stort persongalleri, og det tager et stykke tid at blive fortrolig med dem. Den vigtigste person, Win, bliver dog fra starten introduceret til læserne. Og Win er en noget anderledes hovedperson: arrogant, narcissistisk og uden interesse i andre mennesker (udover måske lige datteren Emma og så Myron).

Historien fortælles via Wins direkte tale til læserne, med masser af gode sidespring og sjove historier. Det gør fortællingen mere personlig og medfører en større investering i bogen. Win viser en sarkastisk side, der fik mig til at trække på smilebåndet mere end en gang. Og overraskende nok begyndte jeg at kunne lide ham mere og mere gennem historien.

Jeg finder dig byder på al den spænding og de mange overraskende drejninger vi er kommet til at forvente fra Harlan Coben. Han lever til fulde op til sit ry for at kunne udtænke komplekse og underholdene thrillere, Her få du en enormt underholdende historie og en rigtig god start på en ny serie.

Jeg finder dig

Forfatter: Harlan Coben

Oversætter: Johnnie Mccoy
Udgivet: 2021
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 344

Leave a Reply