HomeBoganmeldelser Kampmagikeren af Taran Matharu

Kampmagikeren af Taran Matharu

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Det endelige opgør

Taran Matharu. Manden, der startede med at skrive som 9-årig, men satte sit aftryk på den litterære scene, da han startede en historie om en forældreløs dreng på Wattpad.

Siden er det blevet til millioner af læsere, der har fulgt drengen Fletchers eventyr. I Danmark er indtil videre udgivet Novicen og Inkvisitionen, men nu kan de danske læsere endeligt læse det afsluttende bind i Påkalderserien.

Handlingen

Fletcher og hans trofaste venner befinder sig i æteren, hvor de var tvunget hen efter konfrontationen med orkerne. Det er en dødsensfarlig færd de har bevæget sig ud på, men den er nødvendig hvis de skal redde deres verden og den skrøbelige fred. De skal overvinde tilsyneladende uovervindelige fjender, kampe og trusler fra alle rigets sider.

På deres rejse må Fletcher vokse og blive den sande leder, mens han utallige gange må prøve at samle riget mod den største trussel. Desværre trues den skrøbelige fred af egoisme, had og racisme. Fordomme overfor især dværge og elvere, og den unge konges ubrugelighed, gør ikke deres kamp nemmere.

Fletcher søger mod sit barndomsland, og med ham følger et stadig større følge af blandede racer. Sammen forsøger de at skabe et nyt samfund, og jo mere de overvinder deres forskelligheder, jo stærkere fremstår de.

Men er de stærke nok? Kan de holde sammen, når de står over for deres livs største udfordring: Albino orken Khan? Vil de overleve?

Bedømmelsen

Påkalderserien har alt hvad en fantasy-elsker kunne ønske sig: Fascinerende verden, medrivende plot, orker, elvere, gremlins og ekstremt nuttede dæmoner. Denne serie er bare blevet bedre bind for bind, mens Taran tydeligt har fundet sine ben som forfatter.

Igen møder vi både nye verdener og genbesøger gamle, lærer nye skønne dæmoner at kende og vokser med Fletcher og hans venner i deres kamp. Den diversitet bøgerne byder på er stigende imponerende, og det er fascinerende hvordan det gentagne gange lykkedes Taran at flette store samfundsrelevante emner ind i handlingen. Igen vises en imponerende evne til at fremkalde følelser hos læserne, uden at dramatikken nogensinde tager overhånd.

Plottet er kompleks og action findes i rigelige mængder, men på intet tidspunkt mister Taran læserne. Handlingen har et smukt flydende flow, og scenerne beskrevet så levende, at man næsten føler sig transporteret til et andet univers. Serien har fra start udvist originalitet, men i denne finale tages det til et helt nyt niveau.

Serien er tydeligt henvendt til et yngre publikum (selvom vi ældre sagtens kan blive opslugt og læse med). Der er mange samfundsrelevante og politiske emner, der kan danne en god baggrund for en efterfølgende debat, men alle præsenteres de på en forståelig og interessant måde.

Det er en meget velskrevet finale, hvor alle de løse ender knyttes, men hvor der lige præcis efterlades plads til mulige efterfølgende bøger. Indtil videre må vi dog nøjes med The Outcast, en prequel med en ung Arcturus. P.t. er det ikke besluttet, om denne bog udgives på dansk.

Velkommen til en fast plads på fantasy scenen, Taran.

Kampmagikeren

Forfatter: Taran Matharu

Oversætter: Ditte Taaning
Udgivet: 2019
Sidetal: 352

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply