HomeBoganmeldelser Kræmmerfund og kærlighed af Ewa Klingberg

Kræmmerfund og kærlighed af Ewa Klingberg

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

En ny begyndelse

Kræmmerfund og kærlighed er første bind i Huskvarna-serien fra Sveriges nye feel good-dronning Ewa Klingberg. Hendes bøger er blevet sammenlignet med Jojo Moyes og Jenny Colgan.

Ewa er oprindeligt uddannet lærer, men arbejder nu fuld tid som forfatter.

Handlingen

Uden helt at kunne gennemskue hvordan, er Felicia nu blevet ejer af en udlejningsejendom. Lige pludseligt har hun ansvar for en række lejere og løsning af de praktiske opgaver. Desuden er hendes egen lejlighed meget sparsomt møbleret, for hun lod manden tage de fleste møbler med da han flyttede.

Da Felicia tager til en antikvitetshandler for at se på et spisebord (som hun udmærket ved hun ikke vil få råd til med en konto der faretruende nærmer sig nul), er hun ikke forberedt på hvordan dette vil ende med at ændre hendes liv. For den attraktive Jonathan er på udkig efter en lejlighed præcis som hendes. Kan han låne den og tage billeder af sine antikke møbler i de rette omgivelser, så vil han betale Felicia godt.

Hvor Felicia i starten frygtede at ende i ensomhed, ændres hendes liv hurtigt til at være fyldt med nye, spændende bekendtskaber. Lejere ender som nye venner, men selv ikke dette gør hende i stand til at gennemskue, hvordan hun skal håndtere en kærlighed der virker dødsdømt fra starten.

I et af de antikke møbler støder Felicia og Jonathan på et hemmeligt rum. I dette rum finder de tegn på en for længst glemt historie. Historien om den unge Nanny, der i 1851 blev stuepige hos en fornem svensk familie – og den kærlighed, hun fra starten vidste var umulig.

En bog om at turde kaste sig over nye begyndelser og ny kærlighed. En bog om at finde modet til at se muligheder selv i livets sværeste stunder.

Bedømmelsen

Kræmmerfund og kærlighed er en meget velskrevet og opslugende feel good fortælling. Et historisk element, hygge, alvor, forviklinger og kærlighed. Alt skrevet med tydelig varme og gnist. Jeg vil helt sikkert holde øje med forfatteren til næste gang jeg trænger til en let læseligt hyggebog.

Måden hvorpå Nanny og Felicias liv flettes sammen er ganske vellykket, og fortidens hemmeligheder ender med at blive en del af Felicias liv og påvirke hende på måder hun aldrig kunne have forudset. Faktisk kunne den historiske del af bogen sagtens have fået lov til at fylde mere, ligesom jeg var efterladt med følelsen af, at Ann-Maries liv havde været fuld af spændende oplevelser.

Skiftene mellem de to forskellige tidsperioder foregår flydende, og det er nemt at holde styr på de forskellige perioder og karakterer. Til tider er det faktisk lige før den historiske fortælling fremstår mere levende og interessant end den nutidige. Jeg vil i hvert fald undersøge, om forfatteren også har skrevet historiske fortællinger. Det er en af den slags fortællinger, hvor du som læser transporteres til en anden tid, hvor de tidstypiske karakter kommer til live, miljøerne fremstår realistiske og hvor store sociale skel betød meget.

Hele bogens stemning emmer af hygge, og de meget sympatiske karakterer ender med at være næsten som nære venner. Der er en glimrende sammenhæng mellem lejlighedens renovering og Felicias personlige udvikling – det er ikke kun møblerne der ender med at få et nyt liv. En varm og charmerende historie om venskab, kærlighed og mod – perfekt til sommerens læsning.

Kræmmerfund og kærlighed

 

Forfatter: Ewa Klingberg

Udgivet: 2020
Oversætter: Rikke Toft Kleemann
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 352

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply