HomeBoganmeldelser Kriger af Søren Byder

Kriger af Søren Byder

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Vær tro mod dig selv

Kriger af Søren Byder er den autofiktive historie om bruddet og genopbygningen. Om lyset og mørket fra barndommen og de mange dage, der former et menneske. Søren er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1999, og har i perioder siden 1998 været tilknyttet Det Kongelige Teater. I dag lever han et helt nyt liv.

Forlagets beskrivelse:

”Hør, vi er klar over, at det er meget personligt. Men det er jo også det, der gør det vigtigt. Det skal jo røre noget, både for os her, og for dem, der lytter med. Det skal være ægte. Der kom også en del meget ægte konsekvenser ud af det,” siger jeg med en lille latter, der åbenbart rammer helt skævt, for de to pigers ansigter falmer, og der bliver så stille, at man igen kan høre gadens rumlen.

Hvor går man hen, når hele ens verden falder sammen, og man vælger spotlightet og berømmelsen fra?

Kriger er en autofiktiv roman om et af de sværeste valg i livet; at vælge alt det fra, som før betød allermest. At stå tilbage med sig selv, sine børn og intet andet. At mærke sig selv, når der skal ryddes ud og bygges op på ny. Fra den ene dag til den anden forlod Søren Byder sit liv som feteret skuespiller og startede forfra i en verden, han slet ikke kendte.

Bedømmelsen:

Kriger er en meget fascinerende beretning om, hvordan det kan være nødvendigt fuldstændigt at ændre sit nutidige univers. Den er et oprør på det glansbillede liv mange deler på de sociale medier – for hvorfor er vi egentligt så bange for at afsløre sandheden? Hvorfor er vi så bange for at tage det spring, der kan føre os videre til et andet og måske bedre liv.

Det er et noget dramatisk livsskifte Søren måtte vælge, da han endeligt erkendte at han rent faktisk ikke kunne lide det han arbejdede med. Nu forsøger han med bogen, og sit nye arbejde som selvstændig familierådgiver i Center for omsorg, at give os andre modet til at lade masken falde.

Flere og flere oplever at gå ned med stress eller depressioner – og det i et land, der i udlandet roses for deres work-life balance. Hvad er grunden til det? Er det fordi det efterhånden forventes af os alle, at vi både skal have det perfekte job, den perfekte familie, bage boller til familien søndag morgen, træne og så lige gennemføre en triathlon (marathon er bare so last year)? Eller er det fordi vi ikke tør leve det liv, der rent faktisk er i overensstemmelse med vores indre værdier?

Bogen er skrevet i et flydende og levende sprog. Det er en meget tankevækkende fortælling, som de fleste mennesker vil kunne finde noget genklang i. Måske vil den endda kunne motivere nogle af læserne til at tage springet og gøre op med billedet af det perfekte liv.

Kriger

Forfatter: Søren Byder

Udgivet: 2021
Forlag: Brændpunkt
Sidetal: 270

Leave a Reply