HomeBoganmeldelser Lejligheden af S.L. Grey – Paris fra en anden side

Lejligheden af S.L. Grey – Paris fra en anden side

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Skræmmende uhyggelig thriller

Lejligheden af S.L. Grey er nok den mest velskrevne, og skræmmende, thriller i år – i hvert fald efter min opfattelse. Jeg tænker dog, at nogle måske ikke bliver så overbevist af det paranormale i bogen, og at denne bog derfor vil skille vandene – men gudskelov behøver vi jo ikke alle at kunne lide de samme bøger.

Handlingen

Stephanie og Mark Sebastian bor i Cape Town, og har som mange andre en stresset hverdag. Et skræmmende hjemmerøveri øger deres lyst til at komme væk, og de vælger den populære løsning at bytte hjem med Petitparret fra Paris. Men ligeså skøn Paris kan være i de lune sommeraftener, ligeså skræmmende kan byen vise sig i de mørke nætter.

Lejligheden i Paris lever ikke ligefrem op til deres forventninger: Den er slidt, den har en mystisk lugt, og tilsyneladende er det den eneste beboede lejlighed i ejendommen. De prøver at kontakte Petitparret i Cape Town – men parret er tilsyneladende aldrig nået frem. Der hviler en mørk stemning over lejligheden, og især Mark bliver påvirket af denne.

Stephanie og Mark vender nedslåede tilbage til deres hjem – hvor alle tingene er flyttet rundt. Den mørke stemning fra Paris er fulgt med, og deres mareridt er først lige begyndt. Mark ændrer opførsel, og Stephanie frygter snart for sit og sin datters liv.

Karaktererne

Der er ikke mange karakterer i bogen, men dem der er, er virkeligt godt beskrevet. Man kan for det meste sætte sig ind i deres tanker og handlemønstre.

Bedømmelsen

Efter min mening holder denne bog hele vejen. Det at kapitlerne skifter mellem Stephanie og Marks synsvinkler gør, at man får indblik i situationerne fra begge sider, og det er meget velfungerende.

Bogen er ret kort, og derfor er der ingen steder hvor handlingen trækkes i langdrag. Gennem alle sider, føler man hele tiden at der er noget underliggende skræmmende, og er man sart, bør man måske ikke læse denne en mørk aften alene.

4 stjerner herfra

 

Forfatter:  S. L. Grey

Oversætter: Lærke Pade
Udgivet: 2017
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 328

Leave a Reply