HomeBoganmeldelser Lykkelig i gårdhaven af Ella Andrup (Gårdhavedrømme #1)

Lykkelig i gårdhaven af Ella Andrup (Gårdhavedrømme #1)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Jordens skønneste fællesskab

Lykkelig i gårdhaven er skrevet af Ella Andrup, og er første bind i hendes nye bogserie Gårdhavedrømme – om en idyllisk gårdhave med et fællesskab i en klasse for sig. .

Forlagets beskrivelse:

Da ærkekøbenhavneren Lykke-Li ankommer til Hjørring, er det for at lægge sine bristede fremtidsdrømme bag sig. Men hun har en hemmelighed med i bagagen, hun ikke kan løbe fra …

Med gåpåmod flytter Lykke-Li ind i Gårdhaven, et hyggeligt, men forfaldent sted, som hun beslutter sig for at sætte i stand sammen med sine søde, excentriske naboer. Walter har altid taget sig af Gårdhaven og dens beboere, hvad end det gælder en sludder med den pensionerede gymnasielærer eller en hjælpende hånd til viceværten. Men efter flere år som tømrer vil han nu forfølge sin drøm, selvom det kræver, at han skal flytte fra alle dem, han holder af. Og det bliver ikke ligefrem nemmere af, at den charmerende Lykke-Li er flyttet ind ved siden af …

Bedømmelsen:

Lykkelig i gårdhaven er altså en virkeligt skøn bog. En af den slags bøger, der vil efterlade dig med et stort smil på læben. Der er fantastisk levende miljøbeskrivelser (bare se bogens forside), humor, hjertevarme og nogle helt fantastiske karakterer.

Det er sjældent en forfatter formår, på en så grundig måde, at placere mig midt i bogens miljø med det samme. Men scenerne udstråler bare både forfatterkendskab og kærlighed til både Gårdhaven og byen. Jeg var med det samme klar til at flytte ind (findes den på Airbnb?). Og så kunne jeg (som ærkekøbenhavner) ikke lade være med at grine at det kulturchok Lykke-Li mødte.

Der er en skøn, langsom romantisk udvikling mellem Lykke-Li og Walther, og man kan virkeligt mærke og sætte sig ind i denne. Det er så fantastisk at følge udviklingen – de to kommer virkeligt ind under huden på dig. Generelt er persongalleriet bare skønt skabt med deres vidunderlige fællesskab og individuelle fortællinger. De er alle så realistiske, og man vil bare så gerne møde dem i virkeligheden.

Er du til romance, hjertevarme og feel good stemning? Så vil Lykkelig i gårdhaven helt sikkert være noget for dig.

Lykkelig i gårdhaven

Forfatter: Ella Andrup

Udgivet: 2023
Forlag: Flamingo
Sidetal: 362

Leave a Reply