HomeBoganmeldelser Lysbringeren af Kaare Bertelsen Dantoft (Blodets Bog #1)

Lysbringeren af Kaare Bertelsen Dantoft (Blodets Bog #1)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Den magiske verden

Lysbringeren er første bind i serien Blodets bog – et eventyr indenfor genren magisk realisme. Den tager sit afsæt i nutidens Danmark i en tid, hvor den moderne inkvisition næsten har fået udryddet alle magikere.

Forlagets beskrivelse:

Adrian er ikke en typisk teenager. Han plages af mærkelige og tit ret uhyggelige drømme, der ofte har foruroligende mange fællestræk med ting, som er sket i virkeligheden. Sammen med sin barndomsveninde forsøger han at analysere og forstå disse drømme. Det viser sig imidlertid, at drømmene er ikke den eneste ’unaturlige’ evne, Adrian er i besiddelse af. Ved et frygteligt uheld ender han med at slå selvsamme barndomsveninde ihjel.

Hendes død bliver startskuddet til en serie af begivenheder, der får ham trukket ud af hans trygge tilværelse og åbner hans øjne for, at der foregår meget bag kulissen i den verden, han lever i. Han opdager, at han ikke er så alene med sine evner, som han troede … men han opdager også, at der er magtfulde mennesker derude, som mener, at folk med magiske evner per definition er onde og slet ikke har ret til at eksistere.

Bedømmelsen:

Lysbringeren var en bog der i starten forvirrende mig. Jeg havde meget svært ved at gennemskue hvordan de enkelte fraktioner hørte sammen. Men efter at have vendt bogen med min bibliotekaruddannede og fantasy elskende veninde, kastede jeg med fornyet energi over læsningen. Og det var godt at jeg gjorde det, for ellers var jeg gået glip af en spændende læseoplevelse.

Vi befinder os i den nutidige verden og her findes mennesker med indre magiske evner. Nogle arbejder for det onde og nogle for det gode – og så er der dem, der slet ikke ved noget om deres magiske kerne. Den sorte munkeorden er fast besluttet på at udrydde alle magiskere, og har bl.a. hyret AIM til at sørge for dette.

Meriam fra AIM har dog andre planer. Hun tror at magi også kan bruges til gode gerninger, og da hun finder Adrian ved hun, at hun har fundet den helt rette til sit projekt. Men det er stærke kræfter de er oppe imod.

Thor, Alexander og Trine jager også det onde – i ”skikkelse” af Jack. Trine og Alexander er selv magikere, der har besluttet at bekæmpe det onde. Da de møder Adrian og Meriam går det op for dem, at der er langt større kræfter på spil end nogensinde før.

Lysbringeren er en meget velskrevet og fascinerende bog. Selve idéen og opbygningen af universet flettet ind i nutidens Danmark er innovativt, og et jeg gerne vil se mere til. Også plottet er godt udtænkt, og der er masser af potentiale til at bygge videre på dette i fremtidige bøger.

Da jeg kom over den første hurdle, mødte jeg et flydende og velskrevet sprog. Der blev det nemt at følge og blive opslugt af historien, og de realistiske karakterer var nogle man gerne ville lære mere om. En god start på en serie.

Lysbringeren

Forfatter: Kaare Bertelsen Dantoft

Udgivet: 2021
Forlag: Dantoft Publishing
Sidetal: 373

Leave a Reply