HomeBoganmeldelser Manden i huset af Susanne Staun

Manden i huset af Susanne Staun

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Bag lukkede døre

Manden i huset er første bind i Susanne Stauns nye serie. Susanne debuterede i 1998 med romanen Sådan lyder en salonriffel, og siden er det blevet til 17 romaner og faglitteratur.

Fra bogens bagside:

Manden i huset er første bog i Susanne Staun isnende thriller-serie om forstædernes forbrydelser.

Lises 14-årige datter, Ditte ,er forsvundet fra en fest hos en ny klassekammerat. Det siges, at Ditte selv har forladt festen og er gået hjem. Nu er hun forsvundet, og Lise indleder alene en desperat eftersøgning efter hende. Politiet og faren, en skadet krigsveteran, er ikke meget behjælpelige, og Dittes egne traumer fra fortiden vækkes pludselig til live igen. Men de overgås, da Lise opdager sin datters levende mareridt…

Manden i huset er en makaber og voldsom psykologisk thriller, hvor Susanne Staun på indlevende vis afslører provinsens dystre sprækker.

Bedømmelsen:

Manden i huset er centreret om en mors værste mareridt, og hvordan vi reagerer i pressede situationer. Det er imponerende, at det er lykkedes Susanne at få så meget med, når man tænker på bogens forholdsvis korte længde. Og nu vi taler om længde: præcis længden og formatet gør bogen perfekt til at have med i lommen – så bliver en kedelig togtur en mandag morgen måske pludseligt meget bedre.

Det korte format gør helt naturligt at der ikke er gået i dybden med karakteropbygningen alle steder, men det ophæves af den perfekt sammensatte handling. Måske vil bogen for nogle læsere virke en smule langsom i starten, men miljøet skal jo først sættes i ramme. Til gengæld kommer bogen senere hen absolut i højere gear.

Sproget er lige ud af landevejen, hvilket nok også er det bedste valg til de korte formater – her er der ikke er den store plads til de sproglige finurligheder. Kunne jeg lide slutningen? Hmm jeg er ikke helt sikker. Den rundes jo af, men måske kunne den godt have brugt en smule mere kærlighed.

Titlen er velvalgt og ganske rammende – men hvorfor, det må du læse bogen for at finde ud af.

Manden i huset

Forfatter: Susanne Staun

Udgivet: 2021
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 160

Leave a Reply