HomeBoganmeldelser Nøgen hjemkomst af Lars Bjerregaard Jessen

Nøgen hjemkomst af Lars Bjerregaard Jessen

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

——————————————— ANMELDEREKSEMPLAR—————————————————-

Hvorfor er lykken så lunefuld…

I september 2016 debuterede Lars Bjerregaard Jessen med bogen Nøgen hukommelse. Her møder vi første gang Emil og Louise, der kæmper med Emils manglende hukommelse. Han kollapsede under et halvmarathon, og kan i den efterfølgende tid end ikke huske, hvordan han mødte Louise. Nøgen hjemkomst er en fortsættelse af Nøgen hukommelse, men den kan sagtens læses som selvstændigt bind.

Handlingen

Emil og Louise nyder, sammen med deres to børn, livet i det varme Florida. Begge har de succes i arbejdslivet og hjemmelivet byder også på store glæder. Men datteren Anna nærmer sig skolealderen, og efter mange overvejelser tager familien beslutningen om at flytte hjem til Danmark. (måske er der også en form for rastløshed i denne beslutning – det er jo ikke første gang de på den måde er startet forfra).

Selvom Emil og Louise har prøvet del hele før, er det alligevel et stort skridt, og det tærer på dem begge, at der skal findes nye jobs, købes hus osv. Specielt Louise reagerer meget kraftigt på flytningen, og bliver mere og mere fraværende. Efterhånden bliver Emil mere og mere foruroliget, og han forsøger mange måder at hjælpe Louise på. Men i sidste ende kunne ingen af dem have forudset, hvor store konsekvenser flytningen vil ende med at få.

Det er en fortælling om medgang og modgang i et moderne parforhold, og om hvor meget man egentlig skal kæmpe for kærligheden. Desuden strejfer bogen idéen om, hvordan forældres opvækst og væremåder kan få stor betydning for menneskers valg senere i livet.

Bedømmelsen

Lars Bjerregaard Jessen har succesfuldt sammensat nogle karakterer, der fremstår meget realistiske og troværdige. Man kan som læser sagtens sympatisere med Emils udfordringer, og fundere over, hvilke valg man selv ville have truffet.  Bogens skift mellem datid og nutid fungerer godt, og det skaber en god dynamik i bogen. Sammenholdes dette med et meget flydende sprog og gode miljøbeskrivelser, så har man fundet en bog med stort potentiale.

Selvom det måske ville have ødelagt muligheden for at læse Nøgen hjemkomst som selvstændigt bind, så havde jeg gerne set mere sammenhæng med den første bog. Det ville have været interessant at udforske dybere, om Emils manglende hukommelse havde haft betydning for Louises nutidige valg.

Bogen var tankevækkende og udfordrede mig på nogle punkter – og udfordringer er en god base for en god læseoplevelse.

Tak til forfatteren for anmeldereksemplaret

Forfatter: Lars Bjerregaard Jessen

Udgivet: 2017
Sidetal: 298

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply