HomeBoganmeldelser Offermageren af Viveca Sten

Offermageren af Viveca Sten

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

En ny begyndelse

Offermageren er første bind i Viveca Stens spændende nye krimiserie, der foregår i det store svenske skiområde Åre. Viveca Sten har tidligere udgivet 10 bind i den anmelderroste Sandhamn serie.

Fra bogens bagside:

Skisæsonen er netop startet i Åre, da et stivfrossent lig bliver fundet i en af liftene. Alt tyder på, at der er tale om et mord. Daniel Lindskog er nybagt far og politiassistent ved Åre Politi og bliver sat på sagen sammen med sin nye kollega Hanna Ahlander, der er blevet fyret fra sin stilling ved politiet i Stockholm.

Sneen fyger, temperaturen falder, og flere er i fare for at miste livet. Hvor mange vil blive offer for den koldblodige morder, inden Daniel og Hanna har fået opklaret sagen?

Offermageren er første bind i Viveca Stens dramatiske nye serie, Mordene i Åre, som udspiller sig i de populære skiområde i de jämtlandske bjerge langt oppe i Sverige.

Som altid i sine krimier væver hun den storslåede natur sammen med stærke karakter og skaber en nervepirrende mordgåde, der tryllebinder læserne.

Bedømmelsen

Offermageren er en imponere start på en ny og medrivende serie. Da jeg læste det første om politiassistent Hannah frygtede jeg lidt at vi skulle ud i klicheen: betjent har uduelig chef, men opklarer sagen ved at overtræde reglerne og køre sin egen efterforskning. Gudskelov udviklede historien sig i en helt anden retning.

Bogen bød på spænding helt efter min smag med god drivkraft og interessante karakterer. Karakterer man gerne vil lære mere om og glæder sig til at følge i fremtidige bind. At bogen indeholder forholdsvis korte kapitler er med til at sikre fremdriften – og at man som læser lige skal have et kapitel mere med. Sammenholdt med et spændende plot sikrer det, at bogens 446 sider sluges i én køre.

Daniel og Hannah supplerer hinanden rigtigt godt, selvom de begge har deres individuelle bagage i rygsækken. Hannah er ramt på sin selvfølelse efter den tvungne ufrivillige orlov og opgøret med kæreste. Daniel er meget udfordret på sin work/life balance, når han prøver at opklare en drabssag samtidigt med at være til stede for sin kæreste og deres nye barn. Samtidigt kæmper han med frygten for, at han har arvet et ubehageligt træk fra sin familie.

Bogen tager læseren med på en rejse, ikke kun i straffesagen men også med historiens forskellige karakterer. På troværdig vis fletter Viveca flere små efterforskninger ind i hovedefterforskningen, og det sker uden at skabe problemer for læsernes opmærksomhed.

En af Vivecas styrker er hendes evne til en malerisk beskrivelse af miljøet, der placerer læserne midt i det brutale vinterlandskab. Og hun bruger denne brutalitet til at understrege bogens stemning på fremragende vis.

Er du til interessante plots, realistiske og likeable karakterer samt opslugende spænding, så vil Offermageren helt sikkert være en bog for dig. Hvis resten af årets krimier viser sig at leve op til denne standard, har vi et godt krimiår i vente.

Offermageren

Forfatter: Viveca Sten

Oversætter: John Jensen
Udgivet: 2021
Forlag: Alpha
Sidetal: 446

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply