HomeBoganmeldelser Ondskabens net af Max Seeck (Jessica Niemi #2)

Ondskabens net af Max Seeck (Jessica Niemi #2)

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Lad kampen begynde

Ondskabens net er andet bind i Max Seecks Jessica Niemi serie. Han fik sit internationale gennembrud med seriens første bind, Den trofaste læser, og betragtes nu som en af Finlands mest succesrige krimiforfattere.

Forlagets beskrivelse:

Helsinki 2020: To unge influencere forsvinder på mystisk vis en novemberaften. Begge har titusinder af followers, og den sidste Instagram-opdatering viser et billede af et fyrtårn, der står på en klippe. Kort efter bliver liget af en ung kvinde, klædt ud i en japansk manga-skoleuniform, skyllet i land, ikke langt fra det fyrtårn. Er der en sammenhæng? Kriminalassistent Jessica Niemi bliver sat på sagen, og aner hurtigt konturerne af et vidtforgrenet, hemmeligt og skrupelløst netværk, der ser ud til at kommunikere via posts på Instagram. Men hvad går det ud på, og hvem trækker i trådene?

Ondskabens net er en overraskende og formidabelt plottet thriller om dystre hemmeligheder og passioner – og hvad nogle mennesker er villige til at gøre, for at de forbliver skjulte.

Bedømmelsen:

Ondskabens net er er radikalt anderledes bog end dens forgænger. Gyseraspektet er veget lidt i forhold til traditionelle politiprocedurer, og der introduceres nye karakterer til persongalleriet. Her møder vi den nye leder for enheden, Helena ”Hellu” Lappi, der fra første side har problemer med den hårdkogte Jessica. Hun er opsat på at finde kompromitterende oplysninger om sin medarbejder, og måske er hun snart på sporet af noget.

Dele af vores hovedperson kan vække minder om Harry Hole. Hun er en fremragende betjent med en bad ass attitude – den geniale detektiv, der har ret i 99% af tilfældendende, men som altid skal forsvare sine argumenter overfor eks. de overordnede.

Max Seeck ser ud til at være påvirket af krimiforfattere som Jo Nesbø, Lars Kepler og Stieg Larsson. Hans bøger har dog allerede placeret ham som en af de mest dragende nye stemmer indenfor Nordic Noir. Max er mester i at placere sin fortælling i unikke rammer – eks. det mørke finske landskab – og i at skabe til unikke plots i en forfriskende skrivestil. Man er slet ikke i tvivl om, at Max selv er en passioneret læser af nordiske krimier og thrillere.

Der er masser af tvists og udviklinger i bogen, hvilket gør plottet både mere komplekst og interessant. Bogens korte kapitler øgede intensitet, og blandingen af næsten gyserfiktion og politimæssige procedurer fungerede rigtigt godt. Der er så meget dybde i karaktererne! Deres arbejdsdynamik, relationer og konflikter var velskrevet.

Ondskabens net er et yderst læseværdigt stykke Nordic Noir, der byder på gode karakterer, masser af mystik og en hovedperson med en helt enestående opfattelse af sagens detaljer. Den anbefales herfra.

Ondskabens net

Forfatter: Max Seeck

Udgivet: 2022
Oversætter: Siri Nordborg Møller
Sideantal: 430

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply