HomeBoganmeldelser Selfies af Jussi Adler-Olsen (Afdeling Q 7)

Selfies af Jussi Adler-Olsen (Afdeling Q 7)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Jussi er tilbage på rette spor

De er tilbage! Carl er tilbage! Assad er tilbage! Og Jussi er helt sikkert tilbage!

Hvis jeg skal være helt ærlig, så levede Marco effekten og Den grænseløse ikke helt op til mine (meget høje) Jussi forventninger, så det var med en smule bæven, at jeg kastede mig over Selfies. Men gudskelov: den fangede mig fra første side.E

Endnu en gang er Afdeling Q i fare for at blive lukket ned. Måltallene er ikke i top, en ældre kvinde findes død i Kongens Have og Rose tvinges til at konfrontere fortidens dæmoner. Tilsæt en kommunal sagsbehandler, der har fået mere end nok af klienterne samt et kamerahold der, helt i tidens ånd, skal følge Carl og hans sager, og du får en bog der er både spændende og vidunderlig morsom. Carl og Assad må endnu en gang tænke kreativt for at finde forbindelsen mellem efterkommerne af en nazi officer, Roses far og den københavnske morder.

Hovedpersonen i dette bind er Rose, og vi lærer en hel del om denne komplekse karakter – både på det arbejdsmæssige plan, men også på det personlige. Det er ikke længere muligt for hende at flygte fra fortiden og hvordan hendes far døde (og ikke mindst hans behandling af hende mens han levede).  Dette fokus på Rose gør, at de andre karakterer har en mere tilbagetrukket rolle i bogen, hvilket i mine øjne er lidt synd – men efter sigende vil bind 8 have Assad som hovedperson og bind 9 Carl – så vi skal nok høre mere om dem senere.

Jeg er imponeret over den måde det lykkedes Jussi at indflette sit personlige syn på samfundet i bøgerne og, som det fremgår af titlen, omhandler bogen selfie kulturen, stærkt udpenslet via sagsbehandlerens meget krævende klienter.  At Carl og Assad påduttes et TV-hold samt ledelsens krav om gode billeder, er et velkomment  slag i ansigtet på tidens reality kultur.  TV.

Bogen indeholder et plot med mange forskellige grene, som alle gror i uventede retninger mens de på samme tid er fantastisk sammenhængende. Desuden har Jussi en fabelagtig evne til at inkorporere humor i sine bøger, og flere gange blev der her grinet højt over Carl og Assads samtaler. Alt i alt en ganske velskrevet krimi, der fortjener sine 4 stjerner.

Bonusinfo:

Hvis du nogensinde har overvejet, hvordan Carls arbejdsplads ser ud, så er her et lille glimt:

Det er tilfældigvis også her at jeg slår mine folder som konsulent (det er dog endnu ikke lykkedes mig at finde Carls kontor i kælderen, men det er nu også en bygning med mange skjulte gange og kroge). Enkelte dele af filmene er optaget her, og det er altid spændende, når Carl kigger forbi 🙂

 

Leave a Reply