HomeBoganmeldelser Sidst jeg så dig af Liv Constantine

Sidst jeg så dig af Liv Constantine

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Med livet på spil

Sidst jeg så dig er anden udgivelse på dansk fra de to søstre Lynne og Valerie Constantine under pennenavnet Liv Constantine. Deres debutthriller, Den sidste Mrs. Parrish, høstede meget ros.

Handlingen

Livet ser rigtigt godt ud for Dr. Kate English. Hun har en vidunderlig mand, en dejlig datter og en fantastisk karriere. Men alt dette ændrer sig, efter at hendes mor findes brutalt myrdet – et mord der ryster det velbeslåede Baltimore samfund, hvor Lily var højt respekteret. Kate kan slet ikke forstå, hvorfor nogen skulle ville skade hendes altid venlige og vidunderlige mor.

Kate og hendes bedste ven, Blaire Barrington, har ikke talt sammen i femten år. Men da Kate ringer for at fortælle Blaire om morens død, kommer Blaire med det samme for at støtte Kate. Al den gamle vrede er glemt, og det føles som om de aldrig har været adskilt. Blaire er næsten lige så ødelagt som Kate. Lily var som en mor for hende, og hun behandlede Blaire som en del af familien. Blaire er en succesrig forfatter og medforfatter sammen med sin mand, David. Det viser sig dog hurtigt, at ikke alle er glade for Blaires tilbagevenden.

Kate chokeres i sin sorg af en truende sms besked med ukendt afsender. Politiet kan umiddelbart ikke gøre andet end at overvåge Kates telefon og e-mails, men så skruer gerningsmanden op for tempoet: i sit badeværelse finder hun endnu en truende besked – og en lille ”gave”.

Og det stopper ikke herselvom Kate bringer masser af sikkerhed og overvågning ind i hjemmet, så forstyrrer truslerne stadig hendes hverdag. Som dagene skrider frem, begynder Kate og Blaire at mindes deres fælles fortid i High School. De havde så mange vidunderlige planer, indtil en tragedie ændrede deres liv. Men har de nuværende trusler noget med fortiden at gøre?

Bedømmelsen

Sidst jeg så dig er en medrivende og kuldegysende thriller, der vil fastholde enhver læser fra første side. Den er oplagt som weekendlæsning hvad end denne foregår ved kanten af en pool, eller i en hytte foran den buldrende pejs.

Historien fortælles fra Kate og Blaires synspunkter, og det er kuldegysende at følge Kates rejse og hvordan hun hvirvles længere og længere ned i mørket. Der skrues godt op for uhyggen, men alligevel havde jeg svært ved at føle en ægte forbindelse til Kate. Hendes reaktioner var lige i overkanten, og det skubbede lidt til bogens troværdighed.

Bogen byder på masser af drama og underholdning, der dog er mest repræsenteret i bogens første tredjedel. Derefter sker der lidt for mange tvivlsomme ting. Der var for mange gentagelser, og det ville have klædt bogen med lidt mere fokus på karakterudvikling. Både Kate og Blaire fremstår som upålidelige fortællere, men det er jo i sig selv nok til tilføre bogen lidt spænding.

Bogen er proppet med mistænke, også dem der ikke er mistænkt for mordet på Lily. Alle har deres egne hemmeligheder som de vil gå meget langt for at skjule. Efterhånden er Blaire den eneste Kate tør stole på i denne fortælling med flere drejninger end den snart hedengange rutsjebane på Bakken.

Lidt skarpere redigering, specielt vedrørende slutningen, ville have klædt bogen. Samlet set indeholdt bogen dog den helt rette blanding af familiedrama og mystik pakket sammen i ét. En medrivende historie om venskab, forræderi og løgne – hvad mere kan man ønske sig.

Sidste gang jeg så dig

Forfatter: Liv Constantine

Oversætter: Dorthe Klyvø
Udgivet: 2020
Sidetal: 320

Leave a Reply