HomeBoganmeldelser Sidste afgang af Julie Clark

Sidste afgang af Julie Clark

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Jagten

Sidste afgang er skrevet af Julie Clark, og er den første af hendes bøger der er udgivet på dansk.

Forlagets beskrivelse:

To kvinder. To billetter. Én chance for at slippe væk.

Claire og Eva lever meget forskellige liv, men de har én ting til fælles – de er begge i overhængende fare og har brug for at forsvinde. Et tilfældigt møde i lufthavnen leverer en løsning for de to kvinder: Byt billetter og gå under radaren, når de hver især lander.

Men den ene af kvinderne når aldrig frem…

Bedømmelsen:

Sidste afgang er en meget velskrevet psykologisk thriller. To kvinder med det til fælles, at de begge vil gå langt for at flygte fra deres dæmoner. På en flot måde sætter bogen fokus på de forhindringer og personlige konsekvenser kvinder kan møde, når de deler deres personlige historier om eks. misbrug. Det er meget relevant i disse MeToo tider. Og hun adresserer disse moralske dilemmaer højlydt i sin (for det meste) spændende nye roman.

Det fungerer godt, at vi følger begge kvinders historier gennem deres egne øjne. Vi får et godt indblik i deres fortid og deres baggrunde for at ville starte et nyt liv. Jeg fandt begge karakterer veludviklede, interessante og sårbare. Jeg fandt det fuldt ud troværdigt, at de havde rigtigt gode grunde til at flygte. Der er ingen tvivl om, at Julie Clark mestrer sit håndværk.

Bogen lider dog under et tempo- og spændingsproblem. Den starter spændende, og den medrivende optakt til begge kvinders ønske om et nyt liv er interessant. Men så virker det som om hoved-historien går en smule i stå, og det desværre i alt for lang tid. Plottet trækkes i langdrag og jeg ventede utålmodigt på at handlingen igen tog fart. Det var specielt Evas baggrundshistorie der ikke rigtigt fangede mig – og rent faktisk havde jeg svært ved at have ondt af hende, da det ikke helt fremgik tydeligt om hun egentligt fortrød sine handlinger.

Alt i alt var Sidste afgang en spændende bog, der indeholdt en del gode drejninger. Den var på mange punkter tankevækkende, og den sætter fokus på nogle meget vigtige emner. En god læseoplevelse.

Sidste afgang

Forfatter: Julie Clark

Oversætter: Louise H.A. Trankjær
Udgivet: 2022
Sidetal: 304

Leave a Reply