HomeBoganmeldelser Smertepunkter af Dorte Roholte

Smertepunkter af Dorte Roholte

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Bag facaden

Smertepunkter er ikke mindre end Dorte Roholtes bog nr. 86! Dorthe har skrevet bl.a. børnebøger, gysere, YA og bøger om sukkersyge – hendes forfatterskab spænder meget vidt.

Forlagets beskrivelse:

På Fyrrevej, Birkevej, Egevej, Granvænget, Bøgevænget og de andre veje i Skovkvarteret står parcelhuse og haver knivskarpe, men inde bag de ulastelige facader har beboerne hver især deres smertepunkter og hemmeligheder. Det gælder blandt andre den bitre, fraskilte dagplejemor Mette, den stressramte, sygemeldte socialrådgiver Annemarie og den anorektiske teenager Daniel. Alle ved de noget om hinanden, som man nu gør i sådan et kvarter, og det gælder også i det nærliggende sociale boligområde Skovlinjen. Én bliver skubbet ud over kanten, og pludselig begynder folk at dø …

Han må over vejen. Det har været en fejl at dæmpe farten, han er på grænsen til kollaps og kan pludselig næsten ikke overskue tanken om at løbe det sidste stykke af vejen hjem. Men han skal jo hjem. Gid han var der nu. Gid han lå i sin seng. Det sidste stykke her vil kræve alt af ham.
Midt ude på vejen sker det. Pludselig er lygterne slukket, men bilen er tæt på, alt for tæt på. Han hører den. Han vil vende sig igen, men når det ikke, før han bliver ramt af et eksprestog og falder om på vejen.
Noget tungt i hans bryst forhindrer ham i at trække vejret. Det bobler varmt i hans mund, og det suser i hans hoved, som ramte asfalten med et sært knald. Hans læber bevæger sig, men der kommer ingen lyde ud.
Så et overraskende glimt af et ansigt, han kender. Derefter fornemmelsen af noget, der bliver trykket hårdt mod hans ansigt. Smerten i øjnene, panikken, hælene, der hamrer mod vejen.
Mor!
Og freden.

Bedømmelsen:

Smertepunkter er en meget velskrevet bog, og vil være oplagt til læsere der måske ikke endnu er blevet fanget af krimigenren. Her får du ikke bestialske mord og tortur, men mere en hyggekrimi. Det betyder dog ikke at der ikke er drama og uventede tvists – der er rigeligt at gætte på i bogen. Og præcis dette er med til at fastholde læseren fra første side.

Det er nok de færreste læsere der ikke vil kunne genkende et eller andet i bogens karakterer. De er flot skabt, og fremstår meget realistiske – på godt og på ondt. Det er godt udtænkt at bogens handling ses gennem øjnene på så vidt forskellige personer. Man kan ikke lade være med at blive engageret i bogen – og meget overrasket over de forskellige afsløringer.

Det er en interessant vinkel at man ikke direkte følger politiets arbejde direkte, men udelukkende ser det gennem beboernes øjne. Det giver mere plads til at gå i dybden med Skovkvarteret og de hemmeligheder de enkelte beboere skjuler. Det er meget overraskende hvad et pænt kvarter kan skjule bag facaden. Alle tror de kender alle, men hvad der sker når deres skeletter vælter ud af skabene er både uventet og ufatteligt genkendeligt.

Jeg syntes man kan mærke Dortes kærlighed til krimigenren, og vil anbefale bogen til både krimielskere og endnu ikke krimielskere.

Smertepunkter

Forfatter: Dorte Roholte

Udgivet: 2021
Forlag: Brændpunkt
Sidetal: 276

Leave a Reply