HomeBoganmeldelser Solo af Jesper Stein (Axel Steen #6)

Solo af Jesper Stein (Axel Steen #6)

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Jesper Stein

Jesper Stein er oprindeligt uddannet journalist og har arbejdet som litteraturskribent, rets- og kriminalreporter i København. I 2008 skrev han Man jæger et bæst og fanger et menneske sammen med Bent Isager-Nielsen. Men det var hans serie om Axel Steen, hvor første bind udkom i 2012, der gjorde ham til fuldtidsforfatter.

Handlingen

Vicki Thomsen er tilbage i Drabsafdelingen og kaldes ud til et drab i Urbanplanen. Umiddelbart ligner det et opgør i banderegi, men Vicki får hurtigt mistanke om at der ligger mere bag. Det er dog ikke nemt at finde oplysninger i et miljø, hvor politiet er fjenden – og da PET samtidigt blander sig i sagen, får Vicki og hendes kolleger større problemer. Og hvorfor står Axel Steens telefonnummer i dræbtes telefonbog?

Axel Steen har fået et nyt liv. Han har lagt sin fortid som betjent bag sig, og arbejder nu som sikkerhedsrådgiver for en privat virksomhed. Stoffer og alkohol er lagt på hylden, men han kæmper med at finde sig til rette i sin nye identitet. Da en af firmaet medarbejdere har begået underslæb, er det Axels job af fyre ham – men der er noget mystisk ved sagen.

Axel er splittet mellem ønsket om familielivet med Cecilie og Emma og det adrenalinfyldte politiliv. Hele familien er stadig hårdt præget af deres tidligere store tab, og da Vicki nu kontakter Axel med den gamle sag, vækkes grimme minder til live. Pludseligt er sagerne blandet sammen på en måde, som hverken Vicki eller Axel kunne have forudset – og deres modstandere har ingen hæmninger.

Axel

Bedømmelsen

Jesper Stein er en mand der kan sit håndværk! Endnu en gang leverer han tempo og spænding, mens han samtidigt formår at skildre en hovedperson man kan spejle sig i.

At tage Axel Steen ud af sine vante rammer, er med til at skabe en helt speciel historie. Jesper har på glimrende vis skildret, hvordan Axel som person mest er i live, når han arbejder som betjent. Da han opgiver det arbejde, overvældes han af uro og rastløshed – følelser vi nok alle ville opleve, hvis vi var tvunget til at spille en rolle der ikke passede.

I forhold til forgængeren Papa, er der skruet lidt ned for thrilleraspekterne og de til tider filmiske effekter. Dette er dog ikke en dårlig ting, da karakternes løbende udvikling og historien sagtens kan stå alene. Som altid er der mange bolde i luften, men Jesper Stein forstår at sende dem alle til serv.

Alt i alt er Solo solid underholdning der endnu en gang beviser, at Jesper Stein hører til i toppen af de nordiske krimiforfattere.

Axel

Forfatter: Jesper Stein

Udgivet: 2018
Sidetal: 416

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply