HomeBoganmeldelser To slags sandhed af Michael Connelly

To slags sandhed af Michael Connelly

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Harry Bosch er tilbage

20. bind i serien om Harry Bosch er her endelig. Og det er et glædeligt gensyn og velfortjent, at To slags sandhed modtager prisen for årets bedste udenlandske spændingsroman. Prisen fra Det Danske Kriminalakademi uddeles på Krimimessen i Horsens 6. – 7. april 2019. Du kan læse mere om messen her.

Handlingen

Harry arbejder som frivillig for  San Fernando politi, hvor han gennemlæser uopklarede sager. Mens han arbejder på sagen om den forsvundne Esme Tavares og fungerer som mentor for politikredsens tre kriminalassistenter, indhentes han af fortiden.

Hans tidligere partner, Lucia Soto, arbejder nu for CIU (Conviction Integrity Unit), og det er i den egenskab hun kontakter ham. En af hans tidligere sager er blevet aktuel igen, da den dødsdømte Preston Borders har fremlagt nye beviser. Ikke nok med at dna peger på en helt anden gerningsmand, men det antydes også at Harry og den afdøde betjent Frank Sheeman har plantet beviser i Preston Borders hjem.

Samme dag myrdes to mennesker på et lokalt apotek. Harry og teamet mistænker et bandeopgør grundet mordenes brutale islæt, men hurtigt får de mistanke om at der er meget mere på spil. For at komme helt til bunds i sagen, tvinges Harry til at gå undercover

I mellemtiden skal Harrys halvbror, Mickey Haller (The Lincoln Layer) forsøge at gennemskue Preston Border sagens detaljer. Langsomt optrevles en uhyggelig sammensværgelse hvor Harry bare er et af ofrene. Og da hans involvering i sagen bliver offentlig, får det store konsekvenser. Harry skal nu håndtere trusler mod hans omdømme, hans pension og hans liv på samme tid.

Harry

Bedømmelsen

I To slags Sandhed beviser Michael Connelly endnu en gang sin evne til at holde historien om Harry Bosch levende og interessant. Efterhånden forventer man som læser en hel del, når Michaels navn står på forsiden af en bog, og til stadighed fastholdes læserne. Det skyldes en god blanding af fremragende skrivestil, godt tempo og ikke mindst de fantastiske karakterer.

Dynamikken mellem de to halvbrødre er fremtrædende i bogen, og trods deres modsætninger er de måske alligevel mere ens end de lige ved. Under alle omstændigheder føres de gennem to spændende og troværdige sager, der bærer præg af en meget grundig research. At køre to sideløbende sager kan nogle gange medføre en lidt rodet fortælling, men Michael formår at holde den røde tråd hele vejen gennem bogen.

To slags sandhed udforsker også den lidt blødere side af Harry. Han er mere opmærksom på datteren og hendes fremtid, ligesom han ikke kan lade være med at bekymre sig om en af sagens ofre. Han tvinges til at reflektere over sig turbulente barndom, og det er medvirkende til at fastholde den lidt melankolske tone i serien – der understøttes af Harrys trang til jazzmusik.

Endnu en fantastisk Harry Bosch historie, der sagtens kan læses selvstændigt.

 Harry

Forfatter: Michael Connelly

Udgivet: 2018

Forlag:  Forlaget Klim
Sidetal: 320

Leave a Reply