HomeBoganmeldelser Toplitzgåden af Jesper Marcussen

Toplitzgåden af Jesper Marcussen

Comments : 2 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Nogle ting bør måske forblive skjulte…

Toplitzgåden er Jesper Marcussens debutroman og første bind i en planlagt serie med Thomas Berg som gennemgående hovedperson. Jesper Marcussen arbejder til dagligt som bibliotekar, og er allerede godt i gang med planlægningen af næste bind i Thomas Berg serien.

Handlingen

Knust over tabet af sin kæreste, siger journalist Thomas Berg ja til en stilling son korrespondent i Tyskland. Hans første officielle opgave bliver at deltage et stort anlagt pressemøde i Østrig: den myteomspændte Toplitzsøen skal gennemgå en grundig arkæologisk undersøgelse – eller sådan lyder den officielle grund. Men andre er mere interesserede i at få afsløret, hvad det var nazisterne kort før krigens afslutning skjulte i søen.

Men noget går galt og snart er Thomas en jaget mand. Der trækkes spor både til kærestens tidligere arbejde, og til en rapport Thomas udarbejdede med sin studiegruppe for mange år siden. Thomas må opsøge sine tidligere studiekammerater fra Berlin og finde grunden til forfølgelsen Hvad er det de tidligere uvidende har afsløret i en studieopgave?. Hvad end det er, er det noget farlige kræfter er villige til at slå ihjel for. Og hvis ikke han løser mysteriet om Toplitzsøen før dem, så overlever han ikke længe…

Sammen med studiekammeraterne David Wagner og Francesca De Ville begiver han sig ud på en rejse tilbage i historien. Tilbage til en af de mest grusomme perioder i vores tid, og en periode fyldt med hemmeligheder, skjulte loger og ufattelige skatte. Det kræver alle deres evner at navigere rundt i mystiske gåder og spor – men undervejs går det op for Thomas, at hans fjende måske er langt tættere på end han tror.

Thomas

Krypten under Wewelsburg

Bedømmelsen

Med Toplitzgåden har Jesper Marcussen skrevet en fortælling, der i næsten Da Vinci Mysteriet stil tager læserne med på en hæsblæsende skattejagt gennem både tid og sted. I en skøn blanding af konspirationer og historiske facts er på en meget velfungerende måde skabt et univers, hvis hemmeligheder er både skræmmende og fascinerende.

Plottet er rigtigt godt skruet sammen og meget overraskende. I et letlæseligt og medrivende sprog hvirvles både læsere og bogens karakterer ud på en gådefuld rejse, hvor ingen spor byder på nemme løsninger. Både handling og miljøbeskrivelser bærer præg af en grundig research, der bl.a. førte Jesper til Himmlers kendte slot i Westphalen.

Persongalleriet er alsidigt, men alle fremstår de både levende og realistiske. At nogle af dem medbringer fortidens hændelser til nutidens jagt, skaber en helt speciel dynamik i gruppen. Toplitzgåden præsenterer en ny vinkel på historiske faktuelle hændelser og gør det på en flot måde. En imponerende debut.

Thomas

Forfatter: Jesper Marcussen

Udgivet: 2019
Forlag: Byens Forlag
Sidetal: 324

2s COMMENTS

2 thoughts

Leave a Reply