HomeBoganmeldelser Under pres af Robert Pobi (Lukas Page #2)

Under pres af Robert Pobi (Lukas Page #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Der er altid mønstre

Under pres er skrevet af Robert Pobi, og er andet bind i hans Lucas Page serie. Du kan læse min anmeldelse af seriens første bind, Iskoldt had, her.

Forlagets beskrivelse:

En smuk aften i oktober afholdes et privat erhvervs-arrangement på Guggenheimmuseet i New York. Da festlighederne er på deres højeste, udløses en kraftig eksplosion, som blæser alle vinduer ud og dræber samtlige 702 tilstedeværende. Det står hurtigt klart, at der ikke er tale om en ulykke. Men hvad er motivet? Var alle ofrene blot på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt? Var de alle mål? Eller var målet én bestemt blandt de mange?

Mængden af omkomne og efterforskningsmateriale er uoverskuelig for ledende FBI-agent Brett Kehoe og hans team. Der er brug for en stærk matematisk og analytisk hjerne på holdet. Den tidligere FBI-agent og nuværende universitetsprofessor i astrofysik Lucas Page må atter tilkaldes. Da hans by er under angreb, og hans familie er i farezonen, indvilliger han og er snart dybt involveret i jagten på den eller de ansvarlige.

Bedømmelsen:

Under pres viser, at Robert Pobi har en god evne til at fastholde læserens opmærksomhed med sit greb om psykologi, der giver et flot indblik i en forskruet morders sind. Plottet er godt udtænkt, og byder absolut på en spændende præmis – jeg manglede bare det fulde potentiale af det hele.

Page er som han plejer: et geni med helt unikke evner, asocial, sarkastisk og med stadig had til stort set alle mennesker. Han brillerer indenfor sort humor, og det hæver virkeligt bogens niveau. Han kan dog til nød tolerere at arbejde sammen med specialagent Angela Whitaker – den eneste, der finder hans humor morsom. Deres indbyrdes forhold er en af de stærke sider i denne serie. Jeg nød gensynet med dem, men tilføjelsen af Binky var altså fantastisk.

Selvom jeg i min anmeldelse af Iskoldt had nævnte, at Lucas’ beregninger kom til at fylde alt for meget, så manglede jeg faktisk lidt af hans specielle talent. Det passer ikke helt til dette scenarie, og de udtrukne tal og data har ikke rigtigt den store værdi. Han er derfor tvunget til at stole på indsigten fra dem omkring ham, og det er jo ikke ligefrem hans force.

Pobi har valgt at inddrage vores stigende afhængighed af smartphones og sociale medier. Vi ser, hvordan sagen straks får modstandere af teknologi på banen, og hvordan de sociale medier hurtigt kan brede ringe i vandet. Der er også nogle offentlige demonstrationer, men dem skal du selv læse om.

Page og Whitaker er i kapløb med tiden, for at stoppe den sadistiske og intelligente gerningsmand, men han er hele tiden et skridt foran dem. Imens breder frygten og rygterne sig i New York, indtil plottet tilfredsstillende når sin ende.

Under pres

Forfatter: Robert Pobi

Udgivet: 2023
Oversætter: Ulla Lauridsen
Sideantal: 422

Leave a Reply