HomeBoganmeldelser Vilde dyr af Gin Phillips

Vilde dyr af Gin Phillips

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Gin Phillips

Gin Phillips arbejdede som freelance journalist inden hun i 2009 debuterede med The well and the mine. Efter det så hun sig ikke tilbage, og er nu aktuel med sin femte bog Vilde dyr. Ved siden af skriveriet har hun også dannet Wordsmiths, der hjælper skolebørn med kreativ skrivning.

Og så har hun en 6-årig søn, og netop det at blive mor har inspireret hende til Vilde dyr. Bogen, hvor Joan udsættes for sit livs mareridt: en trussel mod hendes søn.

Handlingen

Joan og hendes 4-årige søn, Lincoln, har haft en dejlig dag. Som de så ofte gør, har de tilbragt dagen i den lokale zoologiske have. Et sted, der for mange forældre og børn er en tryg zone, et sted med leg, oplevelser og glæde. Mens lukketiden nærmer sig, bruger Joan alle de sædvanlige moderlige tricks, for at få Lincoln til at pakke sine action figurer sammen og vende snuden hjemad.

Men på et splitsekund ændrer verden sig – pludselig er de firbenede dyr ikke længere den største trussel i den zoologiske have. De lyde Joan perifert har bemærket er ikke balloner der springer, eller mystiske lyde fra havens lydanlæg – det er skud. Og de mærkeligt bundter foran havens port er ikke fugleskræmsler.

Nu er det ikke kun dyrene, der er fangede. Joan og Lincoln er selv indespærret, og Joan må finde sine inderste dyriske instinkter frem. Kun overlevelse tæller, og Joan må bruge alt sin viden om Lincolns personlighed for at sikre dette. Men hvor langt er hun villig til at gå?

Joan

Bedømmelsen

Vilde dyr levede desværre ikke op til mine forventninger. Ikke fordi bogen var dårlig, men fordi jeg havde forventet en nervepirrende thriller – og det var ikke hvad bogen var. Hvad jeg fik var en fortælling om det ubrydelige bånd mellem mor og barn, hvilket sikkert vil appellere til mange læsere (specielt mødre).

Der var intet galt med den sproglige udførsel, og at en zoologiske have anvendes som den ydre ramme var meget vellykket. Det var interessant at følge nogle af Joans indre dialoger under de hektiske timer, men selve spændingen, den intense jagt, drukner i den meget udspecificerede udforskning af mor-barn forholdet.

En oplagt mulighed for at tilføre bogen mere dynamik lå i  introduktionen af enkelte sidekarakterer, herunder gerningsmændene. Her kunne man have udforsket de mere psykologiske aspekter af  menneskers reaktionsmønstre og ageren i en truende situation. Desværre fik sidekaraktererne alt for lidt opmærksomhed i bogen.

Bogen indeholder en hel del løse ender, og det er ofte rart hvis det skaber grobund for læsernes egne fortolkninger og refleksioner. I Vilde dyr var der desværre bare alt for mange af dem, og de efterlod denne læser med en følelse af en ikke helt gennemtænkt slutning. Vilde dyr har sikkert et stort publikumsgrundlag og sin egen berettigelse – den sælges desværre bare på de forkerte præmisser.

Joan

Forfatter: Gin Phillips

Udgivet: 2018
Forlag:  Hr. Ferdinand (en del af Politikens Forlag)
Sidetal: 272

Leave a Reply