HomeBoganmeldelser Vintereventyret af Sarah Morgan

Vintereventyret af Sarah Morgan

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

En magisk uge

Vintereventyret er skrevet af Sarah Morgan, der blandt sine udgivelser hvert år giver læserne en skøn julebog. På bloggen er tidligere anmeldt Vinterbryllup, Hvor der er hjerterum og Familie for begyndere.

Forlagets beskrivelse:

Det skulle have været Christy Sullivans perfekte juleferie – en tur til Lapland med familien og hendes bedste ven, Alix. Men da hun pludselig står midt i en alvorlig ægteskabskrise, må hun i sin desperation prioritere at bruge en del af tiden alene med sin mand. Løsningen er at bede Alix tage Christys lille datter med til Lapland og selv følge efter juledag. Der er intet, Alix ikke vil gøre for Christy. Men Christys bøn giver Alix søvnløse nætter. Hun ved, at der er noget galt, men for første gang nogensinde betror Christy sig ikke til hende.

Hemmeligheder optrævles og uventet romantik vokser under nordlyset, men kan Christy og Alix’ juleferie give dem modet til at kæmpe for de kærlighedsforhold, de virkelig ønsker, og redde deres dyrebare venskab?

Bedømmelsen:

Dronningen af juleromance er tilbage, og leverer igen et (nord)lys i mørket. I starten var jeg en smule nervøs for, om bogens drama ville overskygge julehyggen, men det sker på ingen måde. Sarah Morgan leverer igen præcis hvad jeg ønskede: rensdyr, sne, varm kakao og smukke landskaber. Rammerne er den bedste del af romanen, den er bare vidunderlig, da den fremmaner alt det, der gør julen magisk.

Bogen var næsten magisk. Beskrivelserne, selv af det nedslidte landhus, lød så dejlige. At holde jul i Lapland, hvor nordlyset jævnligt spiller legende over himlen, i rustikke hytter der inviterer naturen ind. En helt perfekt ramme for historien – what’s not to like.

Lige så fortryllende som omgivelserne var historien om Christy, Alix og Robin. Hver havde de deres egne kampe, der blev flettet ind sammen med romantik, grin og kærlighed. Ville det lykkedes dem at få styr på fortiden, at gribe fremtidens mulige glæde og holde sammen.

Det er en ambitiøs historie med tre tråde og tre par at navigere mellem. Der er mange karakterer at følge med i, og derfor er de ikke alle så veludviklede som andre. De fire vigtigste er dog godt beskrevet, og fremstår realistiske. Man bliver hurtigt fascineret af deres historier, og man ønsker at kende baggrunden for deres handlinger.

Vintereventyret er endnu et bevis på Sarah Morgans evne til altid at skrive interessante historier om familie og parforholdsproblemer. Hun har tydeligvis hjertet med i sine fortællinger, der altid er smukke og byder på vidunderlige karakterer. Selvom hendes bøger er i den romantiske genre, er der altid masser af grundlag for refleksion.

Hvis du kan vente, så er Vintereventyret et oplagt julegaveønske – jeg garanterer, at den vil få dig til at glemme både kulde og mørke.

Vintereventyret

Forfatter: Sarah Morgan

Oversætter: Ulla Bjoerk Kyndelsted
Udgivet: 2022
Sidetal: 400

Leave a Reply