HomeBoganmeldelser Zetterborg-sagen af Max Seeck (Jessica Niemi #3)

Zetterborg-sagen af Max Seeck (Jessica Niemi #3)

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Finalen

Zetterborg-sagen er tredje og sidste bind i Max Seecks Jessica Niemi serie. Han fik sit internationale gennembrud med seriens første bind, og betragtes nu som en af Finlands mest succesrige krimiforfattere.

På bloggen er tidligere anmeldt Den trofaste læser og Ondskabens net.

Forlagets beskrivelse:

Direktør Eliel Zetterborg bliver fundet i sin lejlighed i centrum af Helsinki, brutalt myrdet. Der er ikke tegn på indbrud i lejligheden, og det eneste spor, som politiet har, er et billede af Zetterborg sammen med tre andre mænd – hvis ansigter er skrabet væk. Blot få dage forinden har Zetterborg-virksomheden varslet fyringer af tusindvis af medarbejdere.

Jessica Niemi har orlov fra sit arbejde; officielt på grund af et psykisk sammenbrud, men i virkeligheden er hun ved at efterforske en gammel sag. Men da flere bliver myrdet, får hendes stand-in, Yusuf, brug for hende …

Bedømmelsen:

Zetterborg-sagen er en solid thriller med finsk flair. Max Seeck byder igen på en medrivende spændingsroman, hvor alt er præsenteret helt rigtigt: stil, miljøer, karakterer og plot. Vi kommer ind i virksomhedernes verden øverste på ledelsesstigen, men vi får også et nyt møde med den mystiske heksesekt vi mødte i første bog.

Sagen virker umiddelbart ret simpel, men flere og flere faktorer komplicerer efterforskningen og lader en uventet mængde spændinger opbygge sig igen. Og så bliver man som læser mindet om en begivenhed, man for længst havde glemt, og som igen kaster et helt nyt lys over alt. Så Max Seeck formår at gøre endnu en stor pointe på de allersidste sider og befæste sin plads blandt de nordiske thrillerforfattere.

Zetterborg-sagen var en mere konventionel politikrimi end de foregående bind, men skrivestilen var igen levende og end dog mere intens. Selve sagen var lige så spændende, som den var uforudsigelig. Max Seeck spiller med læsernes fantasi med uventede drejninger og et støt stigende spændingsniveau – indtil bogen til sidst eksploderer.

Karaktererne fremstod endnu mere levende og realistiske. Max Seeck har skabt komplekse karakterer, der træder ud over skabelonen for politidetektiv-romaners sædvanlige opbygning. Jessica Niemi sættes i dette bind en smule mere i baggrunden, og det giver mulighed for mere indblik og udvikling af teamets andre medlemmer.

Zetterborg-sagen er en rigtig flot finale på en spændende trilogi. Jeg syntes dog det er en skam, at det er slut nu. Der var stadig så meget mere jeg gerne ville lære om Jessica, Tanja, Yusuf og alle de andre.

Zetterborg-sagen

Forfatter: Max Seeck

Udgivet: 2022
Oversætter: Siri Nordborg Møller
Sideantal: 460

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply