HomeBoganmeldelser A-Potentiale af Michael Stig Sørensen – og konkurrence

A-Potentiale af Michael Stig Sørensen – og konkurrence

Comments : 4 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Krimi, gourmet og sex

Michael Stig Sørensen er økonom, og arbejder til dagligt som konsulent. Han elsker lange, knudrede sætninger og malerisk sprog, hvilket var det der fik hans kone til at opfordre ham til at skrive en bog. Som sagt, så gjort – og i 2017 udkom Michaels første erotiske krimi: A-Potentiale.

I A-Potentiale introduceres læseren til den noget politisk ukorrekte betjent Anders Kastrup. Med utraditionelle metoder, forsøger han at løse sager om bl.a. kvindehandel, mens han husker at nyde livet.

Handlingen

Anders Kastrup kobler af på en natklub, efter at have deltaget i en konference om trafficking. Her overværer han sin chef være voldelig overfor natklubejeren. Anders har i forvejen ikke det bedste forhold til chefen, og optrinnet undrer ham meget. Oplevelsen fortrænges dog hurtigt, da han på færgeturen hjem møder den gudesmukke Anita.

Efter en spændende nat forsvinder hun, og Anders bliver næsten besat i jagten på at finde hende igen. Han trækker på sit store netværk, både blandt kollegerne i Afdelingen for personfarlig kriminalitet, men også hos de forskellige kilder i det kriminelle miljø. Det er i den forbindelse at han kommer på sporet af et trafficking netværk, der ikke kun breder sig over hele Europa, men også til politiets egne kredse.

Pludselig står Anita og banker på døren, og Anders er i den 7. himmel – men ikke alt er, hvad det udgiver sig for, og med stor glæde kan også følge stor smerte.

I Aleppo står Sumaya med ansvaret for sine to mindre brødre, efter forældrenes død. Nødtvunget forlader de Syrien, og Sumaya efterlader brødrene i en tyrkisk flygtningelejr for at søge til Danmark. Når hun er fremme, vil hun fortsætte sin universitetsuddannelse, og søge familiesammenføring med brødrene. Men det er ikke uden farer for en single kvinde at bevæge sig ud på ruten op gennem Europa. Magtfulde mennesker overvåger hendes færd, og har planer med hende – spørgsmålet er, om hun overhovedet kan tillade sig at sige ned til deres tilbud.

Langsomt flettes de to livshistorier sammen, og for både Anders og Sumaya bliver det en kamp for livet.

Anders

Bedømmelsen

At Michael Stig Sørensen elsker sproget, er det vist ingen tvivl om. Allerede fra starten sprang de kringlede og maleriske sætninger op fra siderne, og det tog lidt tid at vænne sig til. Jeg formoder, at jeg er mere vant til den strenge, sproglige stil, der findes i de fleste krimier, men hurtigt opsluges man af sætningskonstruktionerne i A-Potentiale, og begynder at nyde de fantastiske blomster.

A-Potentiale er en rigtig flot krimidebut. Jeg kunne personligt godt have undværet den erotiske del, men den overskygger på ingen måde den mere medrivende del af handlingen. Sammen med Anders’ tydelige kærlighed for de gode ting i livet, medvirkede erotikken dog til at skabe et helt billede af karakteren. Måske har en betjent, der til dagligt oplever de mørkeste sider af samfundet, behov for at skabe et rum fyldt med smukke og sanselige oplevelser. Under alle omstændigheder var beskrivelserne af maden og dens tilberedning en sanselig oplevelse i sig selv – og jeg glæder mig allerede til snart at smutte forbi Torvehallerne efter stenbiderrogn.

Jeg var imponeret over den måde, det lykkedes Michael at skabe tråde mellem den danske betjent og den syriske flygtning. Begge søger de efter lyspunkter i tilværelsen, og beskrivelsen af Sumaya og hendes flugt satte et menneskeligt ansigt på den ellers navnløse strøm af flygtninge vi læser om dagligt.

Bogen bærer præg af en grundig research, specielt hvad angår ligs forandring efter ophold i vand. Men hvis jeg skal være kriminørd (og det skal jeg jo), så undrer jeg mig over at Michael har valgt at placere Afdelingen for personfarlig kriminalitet under Rigspolitiet – det tror jeg Københavns Politi vil være lidt kede af (og så måske ikke alligevel 🙂 Nå ja, så er Michael jo tydeligvis FCK fan, og det er der jo ikke noget galt i – men vi skal da lige have et billede af stillingen p.t.:

Anders

Jeg tror ikke I får mesterskabet denne gang, Michael – men det er altså også på tide, at vi Brøndbyfans får lidt at glæde os over :-). Tusind tak for anmeldereksemplaret.

Forfatter: Michael Stig Sørensen

Udgivet: 2017
Sidetal: 426

Konkurrence

Nu kan du vinde dit helt eget signerede eksemplar af A-Potentiale 🙂 Det eneste du skal gøre for at deltage, er at skrive en kommentar til dette indlæg (bemærk, at kommentarer grundet spamkontrol ikke offentliggøres med det samme). Konkurrencen løber til mandag kl. 17, hvorefter vinderen vil få direkte besked. Held og lykke.

4s COMMENTS

4 thoughts

 • Janne
  februar 1, 2018 at 8:46 am

  Det lyder som om dette er en krimi “med et twist”, og måske derfor lige er noget for mig

 • Lotte poulsen
  februar 1, 2018 at 8:48 am

  Det lyder som en ny spændende bog – og skønt med nye forfattere på banen.
  Super anmeldelse du har skrevet

 • Sabrina Larsen
  februar 3, 2018 at 5:55 pm

  Det vil jeg da gerne læse

 • Pingback: Reportage fra Krimimessen 2018 - Cats, books and coffee

Leave a Reply