HomeBoganmeldelser Apokalypsens engle af Johan Ottosen

Apokalypsens engle af Johan Ottosen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Søren Storm vender tilbage

Johan Ottosen debuterede i 2012 med Stenens tid, hvor han introducerede det spændende univers omkring Mirrin Bank og Søren Storm. I forbindelse med udgivelsen af andet bind i serien er første bind udkommet i en ny og flot udgave, så nye læsere kan sagtens starte her.

Handlingen

I en direkte fortsættelse af Stenens tid, kastes læserne tilbage ind i den hæsblæsende handling. Efter det brutale angreb på kongefamilien er Danmark fastholdt i terrorens greb. Der er udgangsforbud, befolkningen er rystede og ledende regeringsmænd er evakueret til en sikker bunker.

Den danske statsminister, Lene Bisgaard, forsøger sammen med NATO at få styr på situationen. Alt tyder på, at stærke kræfter arbejder på at dække over angrebets egentlige bagmænd. Hvis ikke sagen håndteres korrekt, kan tredje verdenskrig være på vej.

Samtidigt, under dække af Mirrin Bank, befinder Søren Storm sig i The Projects afdeling i København, hvor lederen samtidigt er hans svigermor. Her kan de udnytte deres verdensomspændende netværk, der ikke altid er underlagt de politiske spilleregler.

Sørens kone, Birgitte, skal snart føde, men det er tvingende nødvendigt at Søren påtager sig en sidste opgave – en opgave, der blandt andet fører ham til Vatikanstaten, men også en opgave der viser sig mere farlig end nogen af dem havde kunne forudse.

Men hvor befinder den virkelige fjende sig? I en verden, hvor alle kyndige kan skjule sig bag falske digitale spor, er det ikke nemt at gennemskue sandheden.

Bedømmelsen

I Apokalypsens engle beviser Johan Ottosen igen, at han besidder evnen til at sætte de forskellige karakterers styrker godt i spil. Personligt savnede jeg dog Kurt og ikke mindst hans jagt efter de mystiske spor, som var en af de ting der virkeligt tiltalte mig i Stenens tid.

Bogen bærer igen præg af den tydelige research Johan Ottosen har foretaget, og som er med til at give bogen et mere realistisk præg. Plottet er velskrevet og hænger godt sammen med handlingen i første bind, og Johans sproglige formåen fejler ikke noget.

Men i modsætning til i Stenens tid, så er der i Apokalypsens engle scener hvor action delen tager overhånd. Scener, der ville gøre sig perfekt på det store lærred i film som The Bourne identity eller Mission Impossible, men som i en ellers meget velkomponeret konspirationsthriller måske bliver en smule for overdrevene. Det ændrer dog ikke på, at Johan Ottosen har en imponerende evne til at skrive billedmættede scener – til tider blev de bare lidt for utroværdige.

Efter planen skulle tredje og afsluttende bind i serien udkomme i 2020, og jeg glæder mig allerede til igen at følge Søren Storm, Mirrin Bank og den spændende historie.

Storm

Forfatter: Johan Ottosen

Udgivet: 2019
Forlag:  Bukefalos Publishing
Sidetal: 544 

Leave a Reply