HomeBoganmeldelser Arthur Peppers mageløse rejse af Phaedra Patrick

Arthur Peppers mageløse rejse af Phaedra Patrick

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

 

Vi holder aldrig op med at vokse

Arthur Peppers mageløse rejse er skrevet af Phaedra Patrick, der er kendt for sine charmerende bøger.

Forlagets beskrivelse:

Arthur og Miriam Pepper var lykkeligt gift i 40 år. De havde delt et roligt liv i Yorkshire, fået to børn og ikke haft nogen hemmeligheder for hinanden. Eller rettere, det troede Arthur. Nu er Arthur blevet enkemand. Hans hverdag består i at spise, vande sin plante ”Frederica”, og undgå kontakt med andre mennesker.

På årsdagen for sin kones død beslutter han sig for at rydde ud i hendes klædeskab. Her finder han et eksklusivt guldarmbånd med vedhæng gemt i en sko. Et af vedhængene er en lille elefant, hvor der er indgraveret et indisk telefonnummer. Arthur ringer nummeret op, og opringningen bliver begyndelsen på en rejse, der fører ham til steder, han aldrig har set. I sin søgen efter sandheden om Miriam finder han både trøst og kærlighed, hvor han mindst forventede at møde den.

Bedømmelsen:

Arthur Peppers mageløse rejse er lige præcis det: en mageløs og magisk rejse. En gribende, sjov og eventyrlig rejse, der vil efterlade alle læsere i godt humør. En rejse, der bringer Arthur i de mest usandsynlige situationer med et udvalg af lige så fascinerende karakterer og steder. Arthur i sig selv var bare den mest charmerende og indtagende hovedperson.

Det var fantastisk fundet på, at anvende hver af de smukke charms som en slags kort over et liv. Det river Arthur ud af hans introverte liv, og i hans søgen efter svar, gør han fantastiske opdagelser – ikke kun om Miriam, men også om sig selv.

Undervejs møder Arthur mange interessante karakterer. Hans samtaler med disse mennesker hjælper ikke kun ham, men også dem, og langsomt bliver han gladere, mere sikker på sig selv og finder måske et nyt formål med livet. Han knytter nogle usandsynlige venskaber, og begynder at værdsætte livet på en hel ny måde. Og han udvikler en langt større forståelse for Miriam og deres mange år sammen.

Det er nogle meget spændende eventyr Arthur roder sig ud i. Han kommer steder hen, og gør ting, han aldrig før havde kunnet forestille sig (eks. næsten at blive spist af en tiger). Mange steder kunne jeg genkende noget af mig selv i fortællingens moraler, og det gør altså bare en bog så meget mere interessant.

Arthur Peppers mageløse rejse er en skøn bog. En lille charmerende perle (eller en charm), der efterlod mig opløftet. Den er så hjertevarm, at man sidder tilbage med et smil. Livet er for kort til ikke at leve og skabe nye minder.

Arthur Peppers mageløse rejse

Forfatter: Phaedra Patrick

Oversættere: Annemette Goldberg
Udgivet: 2021
Forlag: Zara
Sidetal: 360

Leave a Reply