HomeBoganmeldelser Auditøren af Carsten Busk

Auditøren af Carsten Busk

Comments : 3 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Carsten Busk

Udover at være forfatter er Carsten Busk foredragsholder. Han er ejer af firmaet Hovedjægerne, der beskæftiger sig med rekruttering og forretningsudvikling. Han inspireres af temaer i hverdagen, og første bind i hans serie om auditøren Charlotte Winther vil da også behandle temaer, der kan genkendes af mange.

Handlingen

Et internationalt topmøde skal snart finde sted i København. En tidligere, kvindelig, eliteagent opholder sig nær Den Israelske Ambassade. En højtstående rocker myrdes på Christiania og en internationalt eftersøgt terrorist har øjnene på lille Danmark. Således er status denne solrige aprildag, hvor de efterfølgende begivenheder vil ændre liv for evigt.

Kriminalassistent Henrik Hansen sættes på efterforskningen af rockermordet, der har igangsat frygt for en ny rockerkrig. Sporene peger i retning på en tidligere udsendt soldat, der i dag lever udenfor samfundets begrænsende folder. Men rockerne kan også fortælle om en ung indvandrer, der efterspørger store mængder kunstgødning…

Kunstgødningen hæver sagen til et højere niveau, og snart må både PET og FE involveres. For at få et større indblik i soldaterverdenen, får Henrik desuden fat i auditør Charlotte Winther, der tidligere har været betjent. Og hurtigt er de hvirvlet ind i en hæsblæsende cocktail af kidnapninger, spioner, trusler og oplevelser, hvor intet er som det umiddelbart ser ud til.

Hvem kan de overhovedet stole på? Hvor skal de sættes deres kræfter ind? I kampen om det lukrative hashmarked, der allerede har kostet flere liv? Mod et terrorangreb på Norden – måske som en del i en kommende religionskrig? Det forkerte valg kan få uoverskuelige konsekvenser…

Bedømmelsen

Auditøren fangede mig fra første side, måske fordi plottet fremstod meget realistisk. Vi ved jo alle, at der er mange penge i at sidde på det danske hashmarked, og vi ved også at der løbende er terrortrusler mod Danmark.

De to gennemgående karakterer, Henrik Hansen og Charlotte Winther, tiltalte mig fra starten. Det var forfriskende med nogle karakterer, der ikke er skabt efter den faste krimiskabelon (De havde intet misbrug, de var ikke i bad standing hos ledelsen osv.). Da det er første bind i serien, skulle der selvfølgelig bygges noget baggrundshistorie op på dem begge, men det overskygger ikke handlingen.

Der er nogle politimæssige dispositioner, der (forhåbentligt) ikke stemmer helt overens med virkeligheden, men det er nu en gang en forfatters ret at tilpasse virkeligheden til det fiktive univers. Og Carsten har tydeligt været i kontakt med de rette instanser, hvilket bl.a. ses på de små stikpiller til nogle af politiets ledelses økonomiske valg. Der er også en del humor i bogen (nej, ikke de meget vandede vittigheder i vagtrummet), som f.eks. omtalen af en tidligere – ofte set på tv – PET chef.

Jeg kunne godt have ønsket lidt mere billedvisende handling i forhold til tale, men det er jo en smagssag. Henrik Hansen viste stor viden om historiske begivenheder, men umiddelbart bidrog disse kendsgerninger ikke det store til bogens plot. Til gengæld var det interessant med gennemgangen af forskellen på sunni- og shiamuslimer.

Hovedplottet var realistisk og medrivende, men sideplottet (som ellers var interessant i sig selv) var faktisk ikke nødvendigt. Det generede ikke den samlede læseoplevelse, men kunne sagtens have været udeladt. Jeg var dog godt underholdt hele vejen gennem bogen, og glæder mig allerede til at læse næste bind i serien, nemlig Darknet.

Charlotte

Forfatter: Carsten Busk

Udgivet: 2016
Forlag: Forlaget Hovedjægerne
Sidetal: 332

3s COMMENTS

3 thoughts

Leave a Reply