HomeBoganmeldelser Bag facaden af Alafair Burke

Bag facaden af Alafair Burke

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Hans skandale. Hendes hemmelighed

Alafair Burke underviser på Hoftstra skolen i kriminalret, er datter af James Lee Burke og har udgivet 15 bøger, herunder 4 sammen med Mary Higgins Clark.

I Bag facaden møder vi Angela og Jason – det perfekte par … indtil hans skandale en dag truer med at bringe hendes hemmelighed frem i lyset.

Handlingen

Angela har haft en traumatisk fortid, men sammen med sin søn, Spence, har hun opbygget et velfungerende liv. Da hun står for at arrangere et selskab i The Hamptons, møder hun den karismatiske Jason Powell. Hvad Angela troede skulle være en sommeraffære ender med ægteskab og et nyt liv.

Angela foretrækker et liv i fred og ro, med faste rammer og regler. Men da Jason skriver en anmelderrost bog, kommer han mere og mere i offentlighedens søgelys. Han bliver en efterspurgt konsulent og anerkendt ekspert på tv. Selvom Angela støtter ham hele vejen, frygter hun alligevel at offentlighedens søgelys også skal ramme hende – og den grundigt opbyggede facade hun har skabt skal blive knust.

Da Jason en dag anmeldes for sexchikane af en af firmaets medhjælpere, tror Angela ikke et sekund på anklagen. Hun ved at Jason kan være flirtende, men mon ikke den unge kvinde har taget en bemærkning lidt for tungt? Værre bliver det, da endnu en anklage kommer frem: denne gang drejer det sig om en voldtægt.

Angela støtter sin mand, men som flere og flere beviser dukker op, begynder hun at tænkte over deres liv. Måske har hun en del af skylden for deres ægteskabs udvikling, og måske lyver Jason om visse detaljer? Men tør hun sætte sin og sønnens fremtid på spil for Jasons skyld? For fortidens hemmeligheder er aldrig glemt, og nu skal hun endeligt beslutte hvor langt hun vil gå…

”Det er tolv år siden en betjent stilte mig et direkte spørgsmål, men min første tanke var stadig at lyve.”

Bedømmelsen

Med Bag Facaden har Alafair Burke skabt den perfekte blanding af karakterdrevet spænding, efterforskning og klassiske domestic noir elementer. Og det på en måde, der fra første side vil holde læserne i et fast greb, mens hun væver en historie om løgne, bedrag og hemmeligheder.

I et meget velkonstrueret plot, og med komplekse karakterer, tager hun læseren med gennem mediemøllen, gennem udviklingen, gennem mistænksomheden og tvister derefter historien med en helt ny vinkel. Hun viser en stor evne for at skabe karakterer, der drives af skjulte hensigter og dermed sjældent viser deres sande ansigter.

Der var en spændende kontrast mellem Angela og efterforskeren Corrine. Mens Angelas fokus udelukkende er på at skjule sin fortid, ledes Corinne af et mere moralsk kompas og altid med fokus på at gøre det rette. Og hun giver ikke op, før hele sandheden er afsløret.

Bogen har fokus på seksuelle overgreb og mediernes reaktion på disse, hvilket desværre er meget relevante emner. Bogen viste mod i sin beskrivelse af dette, og vil skabe stof til eftertanke – for hvordan reagerer vi selv, når vi læser om sådanne sager? Hvem holder vi med, og hvem tør vi tro på?

En af de mange ting der hæver bogen er Alafair Burkes evne til at portrættere de ofre som bogens forbrydelser efterlader. Hendes beskrivelser af de mindste psykologiske nuancer er medrivende, og sammen med det velkonstruerede plot er sommerens læseoplevelse fastlagt.

Bag facaden er et must på enhver krimihylde.

Bag facaden

Forfatter: Alafair Burke

Udgivet: 2019
Forlag: Gads Forlag
Oversætter: Lærke Pade
Sideantal: 360

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply