HomeBlog En bid af Frankrig – i København

En bid af Frankrig – i København

Comments : 2 Posted in : Blog on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , , , ,

Mens vi drømmer om sol og varme, er her en guide til at finde: En lille bid af Frankrig – i København

At sidde på Champs-Élysées en lun sommeraften, og nyde en aperitif, er vel noget de fleste af os drømmer om – bare en gang i mellem. Eller hvad med at slentre rundt i Bordeaux og måske falde over den næste yndlingsvin? Nå, men det er jo ikke altid at vore sommerdrømme kan realiseres – men heldigvis kan du snyde lidt, og finde en lille bid af Frankrig – i København.

Her er min lille guide til tre franske perler:

La Pétanque

“La Petanque ejes og drives af Yannick Crozier, der  oprindeligt kommer fra Ardeche. Han har gennem mange år drømt om at åbne sit  eget lille Crêperie, for at bidrage til at gøre den franske pandekagetradition  til en del af den danske madkultur. Restauranten, der har plads til knap 50 gæster, er inspireret af et lille hyggeligt Crêperie i Avignon, hvor Yannick er kommet gennem mange år, og ofte har siddet og drømt om at gøre noget lignende hjemme i Danmark. Herfra kommer også inspirationen til navnet, da Petanque spillet altid har været en central del af det sociale samvær i Frankrig – altid i kombination med dejlig mad og drikke.”

For mange er det nærliggende at smutte forbi Torvehallerne, når de er i nærheden af Nørreport Station. Men prøv at vende blikket mod Israels Plads, og find den lille perle La Pétanque. Når vejret er til det, er der udendørsservering, og en helt speciel stemning her – man kan sagtens få timer til at gå. Nyd den gode stemning, udsigten til Torvehallernes leben og den lækre mad – skulle lysten til et spil pétanque komme over dig, så har restauranten selvfølgelig spillet klar.

Indretning

Med en blanding af genbrugsfund og gamle, franske, reklamer, har ejerne præsteret at skabe en helt specielt hyggelig stemning. La Pétanque er placeret i kælderen i Rømersgade 9, og med små kroge og lavt til loftet er der virkeligt skabt grundlag for en hyggelig aften. Rustikt måske, men man føler sig hensat til små hyggelige gader i Paris.

La Pétanque

La Pétanque

Maden

Menukortet er simpelt, og med fokus på boghvedepandekagerne Les Galettes . Der er dog også mulighed for at mæske sig i salater, charcuteritallerkener og ikke mindst de søde dessertpandekager. Og med meget rimelige priser, er der råd til at prøve lidt af hvert.

Både mad og stemning topper hos Le Pétanque, og det er et sted jeg gentagne gange vender tilbage til.

http://www.lapetanque.dk/

Boulebar

I lille hyggeligt Nørregade, finder du den skønne Boulebar.  Boulebar åbnede i 2016, og er det perfekte sted, hvis du har abstinenser efter et spil petanque og et glas pastis. At en mislykket interrailtur på sigt  får en tidligere IT-chef hos Kammeradvokaten til at åbne en petanque bar, viser lidt om Kasper Millers kærlighed til spillet. Nyd en brunch, deltag i en pétanque turnering eller bare en skøn drink i franske omgivelser.

Indretning

Rustikt og måske lidt baggårdsagtigt (ja, det lyder mærkeligt, men det fungerer altså), er Boulebar indrettet som en blanding af park med pétanque baner og en restaurantdel. Omkring banerne er der gjort meget for at skabe den helt rigtige parkstemning.

Boule

Boule

Maden

Sydfransk bistromad hvor det bl.a. er muligt at bestille flere forskellige mad- & pétanquekomboer. Fra kortet findes klassikere som Moules, Steak Frites og Crème Brûlée.

Maden er ikke i top efter min smag, men jeg vil alligevel anbefale et besøg på Boulebar for stemning og underholdning.

https://www.boulebar.dk/

L´Éducation Nationale

L’Éducation Nationale er en gammel kending i København, og har skabt fransk stemning i Larsbjørnsstræde siden 1992.  Her føler man sig virkeligt hensat til det gamle Paris, og du får fuld valuta for pengene.

Indretning

Der er en følelse af parisisk bistro fra det øjeblik du træder ind af døren. Interiør og musik er klassisk fransk, og stedet er småt, men godt indrettet. Med de små borde og røde bænke, med mad serveret i orange Le Creuset-kasseroller og med rigelige portioner, er der skabt en rigtig god fransk stemning.

l-education-nationale

l-education-nationale

Maden

Du finder de autentiske franske klassikere fra bistroplatter til dagens quiche over muslinger og gryderetter. Mange råvaret flyves ind fra Frankrig, og menukortet skifter derfor efter sæsonens råvarer.

Savner du Paris, er L’Éducation  en god erstatning.

http://www.leducation.dk/

Mere Frankrig

Hvis du ikke lige er i humør til fransk mad, kan du i stedet kaste dig over en bog der foregår i Frankrig. Du kan finde to af mine anbefalinger her:

All the light we cannot see *****

Nattergalen af Kristin Hannah

Har du nogle franske åndehuller du gerne vil dele?

2s COMMENTS

2 thoughts

 • Frank
  august 1, 2017 at 3:41 pm

  sidder og bliver sulten 😉

  • Lotte
   august 1, 2017 at 8:40 pm

   Så må du smutte forbi mit hood og få en pandekage 🙂

Leave a Reply