HomeBoganmeldelser Blodige brikker af Thomas Helle (Michael Frost #1)

Blodige brikker af Thomas Helle (Michael Frost #1)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Jægeren bliver den jagtede

Blodige brikker er skrevet af Thomas Helle, der debuterede i 2018 med zombiethrilleren De Dødes Tid.

Forlagets beskrivelse:

Lejesoldaten Michael Frost driver hvileløst rundt i tilværelsen, mens den ene opgave tager den anden.

Da han en dag takker ja til jobbet som livvagt for realitystjernen, Evy Wilkenhoff, er han uvidende om, at hans liv er på vej til at tage en drejning. Det, der skulle have været nemt tjente penge, sender ham i stedet ud i en blodig kamp for overlevelse. Banale trusler mod den forkælede rigmandsdatter viser sig at stikke dybere, end Frost først havde antaget.

Et brutalt drab efterlader ham dødelig såret og som jaget vildt. Med livet hængende i en tynd tråd må Frost flygte gennem Europa i forsøget på at samle brikkerne og finde ud af, hvem der er ude efter Evy.

Bedømmelsen:

Blodige brikker er en helt fantastisk start på en serie, hvor jeg hurtigt vil kaste mig over næste bind, Fatale forbindelser. Plottet er rigtigt godt udtænkt, og der er godt med tempo gennem hele bogen – vi er næsten oppe i Hollywood film tempo til tider. Sproget er levende, flydende og letlæst – alt sammen med til at fange mig fra første side.

Michael Frost er en meget interessant hovedperson. Vi har selvfølgelig den spændende baggrund som lejesoldat, men også en person, der til tider styres en del af sine følelser (hvilket måske forklarer nogle af hans mere uhensigtsmæssige valg). Han fremstår realistisk, og det gælder også bogens andre karakterer.

Bogen bærer et fantastisk præg af en grundig og dybdegående research. Thomas besidder tydeligt en stor faglig indsigt, og det har virkeligt betalt sig at bruge her. Forklaringer og informationer formidles på en god og velskrevet måde.

Selve handlingen skifter mellem fortid og nutid, ligesom der er drysset en smule varsler indover. Det fungerer godt, og det er ikke svært at følge med i de forskellige skift. Der var gode tvists, og man gættede løbende med på løsningen (jeg gættede ikke rigtigt :-))

En spændende, intens og velskrevet krimi, der får en stor anbefaling herfra.

Blodige brikker

Forfatter: Thomas Helle

Udgivet: 2022
Forlag: Brændpunkt
Sidetal: 192

Leave a Reply