HomeBoganmeldelser Darknet af Carsten Busk

Darknet af Carsten Busk

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Charlotte Winther vender tilbage

Carsten Busk ejer firmaet Hovedjægerne, der beskæftiger sig med forretningsudvikling og rekruttering. Han er desuden fordragsholder, og udgav i 2016 bogen Auditøren, der var læsernes første møde med Auditør Charlotte Winther

Handlingen

Julen nærmer sig, og Charlotte Winther bekæmper kulden med en lang løbetur. Men pludseligt dukker en person fra fortiden op, og snart kunne Charlottes tanker ikke være længere væk fra julegaver og familiehygge.

På et topsikret laboratorie i Holland har der været indbrud. Hvad der er stjålet vides ikke konkret, men en af laboratoriets forskere hastes på hospitalet. Med uforklarlige symptomer og en selvlysende hud, der på tragisk vis hurtigt koster ham døden.

Og der er da en ganske god grund til den store sikring af laboratoriet – for tyvenes bytte kan, i de forkerte hænder, have katastrofale konsekvenser. Det er både verdensfreden og hele menneskehedens fremtid der står på spil – men hvor er byttet henne? Skjult for den brede offentlighed foregår en hemmelig auktion på Darknet – og Charlotte må sætte alle kræfter ind i jagten.

Det eneste spor Charlotte har at gå efter, er omtalen af en dansk fremmedlegionær. Men ingen udefrakommende har nogensinde kunne trænge igennem det ubrydelige broderskab som Fremmedlegionen udgør. Charlotte må involvere PET og hendes gode ven, kriminalassistent Henrik Hansen. Sammen må de arbejde imod klokken – for snart er auktionen slut.

Charlotte

Bedømmelsen

Jeg var begejstret for Carstens første bind i serien om Charlotte Winther, og man har jo ofte hørt om den svære toer. Og måske bar Darknet en smule præg af dette fænomen, for jeg syntes den manglende en smule af det jeg elskede ved Auditøren.

For det første var bogen trykt med meget store typer efter min smag. Jeg havde faktisk svært ved at vænne mig til bogstavernes, der virkede distraherende for mine øjne. Men lige den del er jo en smagssag. (Jeg har tjekket næste bind i serien, og det er trykt med mindre typer).

Derudover ville jeg gerne have set mere fokus på gruppen af bagmænd og deres personlige motiver for deres handlinger. Jeg kunne sagtens have undværet lidt af jagten på den danske legionær mod lidt mere uddybende karakterudvikling.

Plottet i sig selv var meget velfungerende, men jeg manglede en smule af den realistiske følelse jeg fik fra Auditøren. Den grundige research var dog endnu en gang tydelig, ligesom religion også denne gang spillede en stor rolle for begivenhedernes udvikling. Jeg fandt det interessant at inddrage religion på denne måde.

Charlotte og Henriks samspil fungerer rigtigt godt, og deres forskelligheder og forskellige tankemåder supplerer hinanden på en velfungerende måde. Og så er det forfriskende, at der ikke er nogle romantiske forviklinger imellem dem.

Læseren finder masser af spænding i Darknet, og Carsten Busk har et tydeligt talent. Desværre kom det ikke helt til sin ret i Darknet, men jeg vil stadig fortrøstningsfuldt kaste mig over tredje bind i serien,

Charlotte

Forfatter: Carsten Busk
Udgivet: 2017
Forlag: Hovedjægerne
Sidetal: 356

Leave a Reply