HomeBoganmeldelser De brudte segl af Steffen Groth

De brudte segl af Steffen Groth

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

På randen af udslettelse

De brudte segl er skrevet af Steffen Groth. Steffen Groth er professor i nuklearmedicin og tidligere direktør i IAEA og WHO. Steffen har tidligere udgivet bl.a. Osamas hævn, Fabergés sidste æg og Clearmind – den sidste kan du læse min anmeldelse af her.

Forlagets beskrivelse:

Terrorgruppen Skyggen har i sinde at dræbe USA’s præsident, når han kommer til Rebild den 4. juli for at annoncere, hvad USA vil gøre ved iranernes hemmelige atombombeprogram.

Det er imidlertid usikkert, om besøget på nationaldagen overhovedet bliver til noget, for inden da må USA skaffe beviser for, at iranerne rent faktisk har brudt atomaftalen.

Da den danske bombeinspektør Adam opdager et brudt segl og senere finder sin kollega myrdet i Iran, tyder det unægtelig på, at landet ikke har rent mel i posen, men snart er Adam spundet ind i et net af bedrag og løgne, der rækker langt ud over Irans landegrænser. Han har fået at vide, at han skal holde sine kort tæt på kroppen, for hvem kan han egentlig stole på som brik i et storpolitisk spil?

Bedømmelsen:

De brudte segl er en skræmmende og desværre realistisk roman. Den er nemlig meget aktuel for tidens udvikling, selvom den er pakket ind i en ramme af spænding. Man er slet ikke i tvivl om, at de fleste af bogens plotpunkter sagtens kunne ske i dag.

Steffen har tydeligvis brugt sine egne erfaringer fra IAEA i bogen, og det gør den meget levende. Jeg sidder efterladt med et indtryk af, at bogens tekniske detaljer er virkelige. Plottet er virkeligt godt udtænkt, men det er en anelse svært at finde rundt i de forskellige fraktioner og deres indbyrdes forbindelser. Man får en afdækning af det hele senere i bogen, men indtil da var det et lille irritationsmoment. Til gengæld er forholdet mellem decideret spænding og realisme rigtigt godt doseret, og fremstår flot sammenhængende. Specielt Logen og Skyggen var både skræmmende og fascinerende fundet på.

Adam er rigtigt godt skabt, og er en meget fascinerende hovedperson. Han må konstant balancere på en tynd linje for ikke at blive afsløret, og det skaber et konstant spændingsmoment. Også bogens andre karakterer er velbeskrevne. De forskellige miljøer var godt beskrevet, men mest de mellemøstlige. Steffen beskrev dem både levende og med en kærlighed til nogle af de smukke lokationer.

I en international storpolitisk intrige kæmper Adam mod både sig selv og alle andre. Han er stærkt præget af hændelser og valg fra fortiden. Og han kommer snart til at fortryde nutidens valg – for det vikler ham ind i et kompliceret net af hemmeligheder og mord. Og hvem kan han stole på? Alle virker til at have deres eget personlige mål, og alle er de ikke hvad de udgiver sig for…

Er du til hæsblæsende thrillere med skræmmende realistiske plot, så vil De brudte segl helt sikkert være noget for dig.

De brudte segl

Forfatter: Steffen Groth

Udgivet: 2023
Forlag: Falco
Sidetal: 488

Leave a Reply