HomeBoganmeldelser De dumme kæmper af Christian Klitholm

De dumme kæmper af Christian Klitholm

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , ,

De dumme kæmper

I guder hvor ville livet bare være nemmere, hvis de der kæmper bare gad lytte efter, og gøre hvad man siger! Men det er ikke nemt at kommunikere overbevisende og forståeligt, når man er baby og de der kæmper er ens forældre.

I 20 korte og meget underholdende historier, tager vores unavngivne baby os gennem nogle af de dagligdags situationer, hvor den daglige kamp for forståelse og behovstilfredsstillelse til tider kan være næsten uudholdelig.

Indhold

Det er noget af en livsomvæltning at blive forældre. Manglende søvn, manglende overskud og manglende forståelse af dette helt nye væsen. Men hvordan opfattes de der kæmper egentligt af barnet?

Det er nemlig slet ikke nemt at skulle opdrage på de der nybegynder forældre, der bare slet ikke hører efter hvad man siger til dem. Umiddelbart virker de altså ikke som de klogeste kæmper i flokken, hvilke der da også er stor enighed om til møderne med de andre babyer.

Vi følger vores smukke, kloge og fabelagtige (selvfølgelig) baby gennem livets første oplevelser, lige fra de første tænder, juleaften, vaccinationer (det store forræderi!) og de første spæde, usikre skridt.

”Selvom I ikke altid er det friskeste glas babymos i køleren, har jeg ikke mistet tålmodigheden helt med jer endnu.”

Det er essensen af hverdagsliv der gennemgås i bogen, men set fra et helt nyt – og meget underholdende – synspunkt.

Bedømmelsen

De dumme kæmper er en ustyrligt morsom beskrivelse og fortælling om en babys oplevelser med de umulige forældre. Og gemt blandt de humoristiske indslag finder man faktisk stof til eftertanke om den moderne måde at være forældre på.

Når dagligdagen og vores højtider ses gennem babys øjne, så kan de til tider fremstå rent ud sagt absurde, og det er da egentligt også nogle sære ting vi udsætter de uskyldige børn for.

Beskrivelserne af de forskellige situationer er rigtigt gode, og bogen er forfattet i et dejligt flydende sprog der gør den let læselig. Kapitlerne er korte, så selv de mest stressede forældre kan klemme et kapitel ind hist og her – og så er det altså bare umuligt ikke at trække på smilebåndet under læsningen.

Anbefales til alle, uanset om de har små børn eller ej.

De dumme kæmper

Forfatter: Christian Klitholm

Udgivet: 2019
Sidetal: 144

Leave a Reply